Tetszett a cikk?

Biztonsági intézkedések miatt egy brit atom-tengeralattjáró legénységet a fedélzet elhagyására kötelezte a vezérkar - közölte szerdán a brit védelmi minisztérium.

A minisztérium szóvivője szerint az eset pénteken történt, amikor a Trafalgar atom-tengeralattjárót szerelési munkálatok után ismét vízre bocsátották próbajáratra. A fedélzeten tartózkodó 11 matróz üzemzavarra gyanakodott, és félelmében a tengeralattjáró parancsnokához fordult.Mark Williams parancsnok beleegyezett a kérésbe, és engedélyezte a hajó elhagyását a legénységnek. A minisztérium szerint nem történt parancsmegtagadás, így nem is indul fegyelmi eljárás az ügyben. Mindazonáltal a brit haditengerészet teljesen bizonyos abban, hogy a tengeralattjáró biztonságos.A Trafalgar 2002 novemberében zátonyra futott a skót partoknál, a balesetben három tengerész megsérült, az anyagi károk pedig 5 millió fontra rúgtak. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!