Tetszett a cikk?

Terrorcselekmények veszélyére hivatkozva az Egyesült Államok szerdán felszólította az amerikai állampolgárokat, hogy "azonnal" hagyják el a Gázai övezetet.

Az amerikai külügyminisztérium Washingtonban nyilvánosságra hozott közleményében felhívta az amerikai állampolgárokat: ne utazzanak Izraelbe, illetve a palesztin területekre, Ciszjordániába és a Gázai övezetbe.A tárca a figyelmeztetést azzal indokolta, hogy az izraeli hadsereg egy hónap leforgása alatt meggyilkolta a Hamász szélsőséges palesztin szervezet két vezetőjét. Ezt követően a Hamász és más terrorcsoportok amerikai érdekeltségek elleni megtorló akciókkal fenyegetőztek, amelyek egyebek között emberrablásokban ölthetnek testet - tette hozzá a közlemény.Az izraeli hadsereg helikopterről kilőtt rakétákkal március 22-én Gázában végzett Ahmed Jaszin sejkkel, a Hamász alapítójával és szellemi vezetőjével. Április 17-én pedig a Hamász-alapító örökébe lépett Abdel-Azíz ar-Rantiszivel végeztek hasonló módon az izraeli fegyveres erők. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!