Tetszett a cikk?

Oroszország nem kívánatos személynek minősítette csütörtökön Lettország nagykövetségének első titkárát, válaszul arra, hogy Riga néhány nappal korábban kiutasított egy orosz diplomatát az országból.

Csütörtökön a külügyminisztériumba kérették a lett nagykövetet, ahol közölték vele, hogy "a Lett Köztársaság nagykövetsége első titkárát nem kívánatos személynek tekintik, diplomata jogállásával nem összeegyeztethető tevékenysége és az Oroszországi Föderáció érdekeinek okozott károk miatt" - tudatta a közleményben a külügyminisztérium.A diplomatának két napon belül kell elhagyni az országot - írja az MTI.Múlt pénteken Lettország a lett állam biztonságát fenyegető információgyűjtés miatt utasított ki egy orosz diplomatát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!