A brit miniszterelnök "vészesen elszigetelődött" a brit belpolitika sarkalatos kérdéseiben, vagyis Irak, az EU-hoz fűződő viszony és az uniós bővítéssel felmerülő, főleg a bulvársajtó jóslatai által előtérben tartott bevándorlási problémák ügyében.

Ezt állítja a liberális The Independent csütörtöki száma, amely szerint Blair eddigi hét évi országlásának legnehezebb időszakát éli, és "egyes találgatások" idei nyári távozását sem zárják ki, bár "közeli munkatársai ezt cáfolják".A csütörtöki The Times szerint is vannak olyan találgatások, amelyek szerint Tony Blair az idén lemond, még a választások előtt átadva a helyét fő belső riválisának, Gordon Brown pénzügyminiszternek. A vezető brit napilap értesülése szerint Blair azt mondta belső kabinetjének, hogy ha a Munkáspárt megnyeri a jövő nyáron esedékes következő választásokat, ő ki akarja tölteni teljes - immár harmadik - miniszterelnöki megbízatását.A The Times az MTI által idézett cikke szerint viszont a kormányfő ebben az esetben legalább 12 évig lenne hatalmon, vagyis tovább, mint egyik konzervatív elődje, Margaret Thatcher, akiről egyszer éppen ő mondta, hogy túl sokáig volt kormányon. Thatchert 11 és fél évi kormányzás után kabinetjének lázadása távolította el a Downing Street-i miniszterelnöki hivatalból 1990 novemberében.Csütörtökön a BBC rádióban Blair egyik legszorosabb szövetségese, John Reid egészségügyi miniszter igyekezett cáfolni a kormányfő közeli távozásáról szóló találgatásokat. Reid azt mondta: nincs kétsége afelől, hogy Blair fogja vezeti a Munkáspártot az (1997 óta) harmadik választási csatába is, és "ha Isten és a választók is úgy akarják", ki fogja tölteni teljes harmadik mandátumát "pártja és országa élén".

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Macron meghátrálása sokba kerül, de bevethetik a GAFA nevű csodafegyvert

Macron meghátrálása sokba kerül, de bevethetik a GAFA nevű csodafegyvert

Kocsis Máté lebunkózta az ellenzéket

Kocsis Máté lebunkózta az ellenzéket

Akkora show-n mutatták be az új magyar buszt, mint egy luxus-Mercedest – képek

Akkora show-n mutatták be az új magyar buszt, mint egy luxus-Mercedest – képek

Az orosz trollok a francia tüntetések körül is kavarnak

Az orosz trollok a francia tüntetések körül is kavarnak

Az EP megszavazta a munkavállalók védelmét, a Fidesz nemmel voksolt

Az EP megszavazta a munkavállalók védelmét, a Fidesz nemmel voksolt

Az összes iPhone-t betiltatnák Kínában

Az összes iPhone-t betiltatnák Kínában