Tetszett a cikk?

Terrorfenyegetés miatt Los Angelesben megerősített biztonsági intézkedéseket léptettek életbe az amerikai szövetségi hivatalok környékén található bevásárlóközpontokban.

A rendőrség egy készülő, a város nyugati részén csütörtökön végrehajtandó terrortámadásról kapott homályos figyelmeztetést. A város szóban forgó területein található plazákban és környékükön megerősítették a rendőrjárőröket, a lakosságot pedig felszólították, hogy legyen elővigyázatos. A rendőrség szerint a fenyegetés hitelessége kétes, forrása pedig nem ismert.Az információ alapján nyomozást indított az a Los Angeles-i egyesített akciócsoport, amelyet a szövetségi és a helyi hatóságok hoztak létre a 2001. szeptember 11-ei terrortámadások után. A Los Angeles-i rendőrség terrorellenes részlegének vezetője, John Miller azt nyilatkozta: nem tulajdonítanak nagyobb jelentőséget a fenyegetésnek annál, mint amekkorát bármely más névtelen fenyegetésnek, de miután a fenyegető valamennyire behatárolta a támadás helyét és idejét, szükségét érezték, hogy figyelmeztessék a lakosságot.A Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) egy washingtoni tisztségviselője azt mondta: tavaly óta négyezer hasonló fenyegetést kaptak az amerikai hatóságok.(MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!