Tetszett a cikk?

Újabb tíz szervezettel, köztük egy marokkói és egy tunéziai csoporttal bővítették a lajstromot.

Az amerikai külügyminisztérium csütörtökön Washingtonban kiadott közleménye szerint a listára felvették a Marokkói Iszlám Harcoló Csoportot (GICM), amely tavaly májusban elkövette a 45 ember halálát okozó casablancai terrortámadásokat, és szerepet vállalt a márciusi madridi terrorrobbantásokban. Csatolták a listához a Tunéziai Harcoló Csoportot (GCT), valamint nyolc másik szervezetet is.A feketelistán szereplő szervezetek, csoportok tagjai és támogatóik nem léphetnek az Egyesült Államok területére, illetve kiutasíthatóak, ha már ott tartózkodnak.A listát a 2001. szeptember 11-i New York-i és washingtoni terrortámadások után elfogadott Hazafi Törvény alapján hozták létre. A törvény széles jogköröket biztosít a hatóságoknak a terrorizmus elleni harc érdekében.

(MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!