Tetszett a cikk?

Két nappal az Izraelben kormányzó Likud párton belül tartandó belső szavazás előtt rosszul áll Ariel Saron miniszterelnök kivonulási tervének támogatottsága.

Egy, a Háárec című vezető lap megbízásából készült felmérés adatai szerint a párton belüliek 43 százaléka ellenzi és csak 36 százaléka támogatja a Gázai övezetből és Ciszjordánia egy részéből történő izraeli kivonulás tervét. A múlt héten e felmérés szerint a tervet a megkérdezettek 47 százaléka támogatta.A válaszadók többsége szerint Saron lemondana, ha elveszítené a párton belüli "bizalmi" szavazást - ahogyan ezt ő maga nevezte csütörtöki rádiónyilatkozatában.A Jediót Ahronót című újság pénteki számában megjelent felmérés viszont azt jelezte, hogy kismértékben - 39-ről 40,5 százalékra - javult ugyan Saron egyoldalú kivonulási tervének támogatottsága, de az ellenzőinek aránya így is 47 százalék. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!