Tetszett a cikk?

Egy iszlámbarát weboldalon az al-Kaida vegyifegyver szakértője, az-Zarkavi hazugsággal vádolta a jordán hatóságokat bejelentésükért, hogy fegyvifegyver-merényletet hiúsítottak meg.

Az Abu Muszab az-Zarkavinak tulajdonított hang, amelynek valódiságát még nem erősítették meg, a szemére veti Ammánnak, hogy a hétfői hírrel azt a "látszatot akarta kelteni, mintha a jordániai népet terroristák fenyegetnék, így próbálva meg leplezni a titkosszolgálat rút arcát".A hang figyelmezteti az ammáni kormányt, amellyel "még van elszámolni valónk", hogy "a jövő igen keserű lesz" a számára.Hétfőn este a jordániai hatóságok bejelentették, hogy vegyifegyveres merényletet hiúsítottak meg a hírszerzés ammáni székháza ellen. Az al-Kaidának tulajdonított terv megvalósulása esetén több tízezer ember vesztette volna életét a kiáramló mérgező gáz hatásától. Jordánia szövetségese az Egyesült Államoknak. Békeszerződés van érvényben közte és Izrael között. Az ország viszonylagos stabilitást élvez az ingatag helyzetű közel-keleti térségben.Zarkavit úgy tartja számon az amerikai hírszerzés, mint az al-Kaida legkiválóbb biológiai és vegyifegyver-szakértőjét. Az Irakban harcoló amerikai egységek parancsnoksága tízmillió dolláros vérdíjat tűzött ki a jordániai születésű terrorista fejére.

(MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!