Tetszett a cikk?

Az autóba rejtett robbanószerkezet hétfőn három kínai mérnököt ölt meg, és további tizenegy személynek okozott sérüléseket.

A Pakisztán délnyugati részén, az iráni határ közelében fekvő Gavadar kikötőben végrehajtott támadás áldozatává vált kínaiak a Karacsitól 500 kilométernyire nyugatra fekvő kikötő építkezésén dolgoztak. Éppen munkahelyükre tartottak egy buszon, amikor a gyilkos detonáció bekövetkezett. A tizenegy sérült közül kilenc ugyancsak kínai.A támadás indítéka egyelőre ismeretlen. Radikális muzulmán csoportok ugyan korábban is gyakran támadtak az országban tartózkodó külföldiekre, kínaiak azonban eddig még nem váltak célponttá. Kína Pakisztán egyik fő szövetségese és kereskedelmi partnere.

(MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!