Tetszett a cikk?

Aknavetővel lőtték ismeretlen fegyveresek al-Anbár szunnita tartományban lévő amerikai katonai bázist.

A Faludzsától ötven kilométerre elkövetett támadásnak sebesültjei vannak, de további részletek egyelőre nem ismeretesek.Huszonnégy órán belül 11 amerikai katonát öltek meg Irakban. Vasárnap Kirkukban merénylet áldozata lett egy amerikai, Bagdadban ketten vesztették életüket egy támadásban, míg szombaton este két tengerészgyalogos halt meg menetoszlopuk elleni rajtaütésben a déli Amara városában.Kiszabadult iraki elrablóinak fogságából Thomas Hamill amerikai túsz. Hamillt három héttel ezelőtt rabolták el fegyveresek egy amerikai gépkocsioszlop ellen intézett támadás során. Az amerikai férfi, akire amerikai katonák találtak rá Tikríttől délre, előzőleg megszökött abból az épületből, ahol fogva tartották, és - mint közölték - jó egészségben van.

(MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!