Tetszett a cikk?

A Legija néven emlegetett Milorad Lukovicsot a hatóságok Zoran Gyingyics szerb miniszterelnök életét kioltó merénylet kitervelésével vádolják. A belügyminiszter közleményben számolt be arról, hogy Milorad Lukovics Legiját őrizetbe vették, és megkezdődött ellene a büntetőeljárás.

A 38 éves Milorad Lukovics a vörössapkások néven ismert szerb titkosszolgálati kommandónak (JSO) volt a parancsnoka A szervezetet közvetlenül azután oszlatták fel, hogy 2003. március 12-én merénylet áldozata lett Belgrádban Zoran Gyingyics kormányfő. A vörössapkások volt parancsnoka az elmúlt egy évben a háborús bűnökkel vádolt boszniai szerb Radovan Karadzsics és Ratko Mladics mellett az első számú körözött menekülőnek számított. A Gyingyics-gyilkosságban indított nyomozás során a rendőrség két volt vörössapkást is lelőtt a fegyveres összecsapásokban.A belügyminiszter közleménye hangsúlyozta, hogy Milorad Lukovics Legiját őrizetbe vették, s megkezdődött ellene a hivatalos eljárás.

(MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!