Tetszett a cikk?

Egy zsidó nőt és négy gyermekét ölték meg fegyveres palesztinok vasárnap a Gázai övezetben. A két merénylővel izraeli katonák végeztek, további négy radikálist célzott támadással likvidáltak.

A fegyveresek a Gus Katif zsidó telephez vezető úton támadtak a telepes családot szállító gépkocsira. A támadás elkövetését – melynek során két másik személy is megsebesült - két radikális palesztin csoport, az Iszlám Dzsihád és a Népi Ellenállási Bizottságok közösen vállalta. Több mint egy év óta most először öltek meg zsidó telepeseket a Gázai övezetben.Vasárnap egy radikális palesztin szervezet két vezetője és két tagja vesztette életét a ciszjordániai Nablusz városban, ahol egy izraeli katonai repülőgép rakétát lőtt ki egy gépkocsira. A támadás néhány órával az állapotos izraeli asszony és gyermekei megölése után történt. Az autó négy utasa, az al-Aksza Mártírjainak Brigádjai nevű szervezet tagja volt, ketten közülük a Náblusz melletti Balata menekülttáborban vezették a radikális szervezet helyi csoportját.Izraeli katonai források egyelőre nem kívánták a támadás tényét kommentálni, de az izraeli állami televízió és az izraeli katonai rádió megerősítette, hogy "célzott gyilkosságot" hajtottak végre az izraeli légierő helikopterei. Ebben az esetben ez volt az első olyan alkalom az elmúlt két évben, hogy Izrael ilyen jellegű támadást hajtott végre Ciszjordániában.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!