Tetszett a cikk?

"Úgy vélem, a jelenlegi szövegváltozat marad" - mondta Bertie Ahern az EU-elnökségét ellátó Írország miniszterelnöke az unió alkotmánytervezetéről.

A politikus szerint legföljebb kisebb változtatások képzelhetők el a közeljövőben. Az alkotmány szövege most a kulturális, vallási és humanista örökséget említi, a kereszténységet azonban nem.A keresztény értékekre való utalás kérdése az utóbbi időben ritkábban szerepelt az alkotmányról szóló politikai viták napirendjén. Az ír elnökség szeretné elérni, hogy az unió jövendő alkotmányos alapokmányának végleges szövegéről még ez év első felében szülessen megállapodás. Bertie Ahern a jövő héten körutat kezd az európai fővárosokban, hogy felmérje a tagállamokban formálódó álláspontokat a kérdéssel kapcsolatban.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!