Tetszett a cikk?

Mamduh Mahmud Szalim egy élesre és hegyesre alakított fésűvel kiszúrta egy börtönőr szemét.

Az eset még 2000-ben történt. Az Egyesült Államok kenyai és tanzániai nagykövetségei elleni 1998-as robbantásos merényletekben való részvétele miatt letartóztatott, most 46 éves Szalim áldozata, Louis Pepe nem csupán megvakult egyik szemére, hanem agykárosodást is szenvedett, és tolókocsiba kényszerült. Szalim a börtön kulcsait akarta megszerezni.Az ügyben eljáró bíró bizonyítottnak látta a vádnak azt az állítását, hogy a vádlott túszokat akart ejteni, majd a börtönőröket sakkban tartva meg akart szökni a fegyintézetből, ezért a férfit New York-ban harminckét évi szabadságvesztésre ítéltek. Az 1998-as terrortámadásokban való részvétele miatt Szalim akár életfogytiglani börtönbüntetést is kaphat. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!