Tetszett a cikk?

Az adzsár fegyveresek körbezárták a batumi egyetem területét, ahol ötezer diák tüntet. A tüntetők célja Aszlan Abasidze adzsár vezető megbuktatása.

Az egyetemisták folytatják tiltakozó akciójukat, annak ellenére, hogy a fegyveresek többször is a levegőbe lőttek. Ismeretlenek tüzet nyitottak arra a gépkocsikaravánra, amely szerdára virradó éjjel indult Adzsária hegyvidékéről Batumiba, a közigazgatási központba. Az Abasidze elleni tüntetésre igyekvők közül ketten megsebesültek.Mihail Szaakasvili grúz elnök felszólította Abasidzét: ne alkalmazzon erőszakot az autonóm köztársaság lakosai ellen, akiknek döntő többsége az adzsár vezető távozását követeli. „Biztos vagyok abban, hogy Adzsária bátor lakói megtalálják a módját annak, hogy békés eszközökkel távozásra kényszerítsék Aszlan Abasidzét” - tette hozzá.Tbilisziben nem sokkal korábban bejelentették, hogy Zurab Adeisvili állambiztonsági miniszter "magas beosztású adzsár illetékesekkel" folytat tárgyalásokat, valahol Grúzia nyugati részén. A tárgyalások célja a hivatalos bejelentés szerint az, hogy elejét vegyék a feszültség éleződésének, az esetleges vérontásnak Adzsáriában.Az Aszlan Abasidze nevével fémjelzett rezsim bukásra ítéltetett, mivel Adzsária lakosságának jelentős része nem ért egyet Abasidze politikájával - modta a grúz állambiztonsági tanács titkára. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!