Tetszett a cikk?

A hivatalos végeredmény szerint Suharto Golkar pártjának a leadott szavazatok 21,6 százalékát sikerült megszereznie.

A hivatalban levő elnök, Megawati Sukarnoputri pártja, az Indonéz Demokrata Párt lett a második a leadott szavazatok 18,5 százalékával. Abdurrahman Wahid volt elnök Nemzeti Ébredés Pártja szerezte meg a harmadik helyet 10,57 százalékos eredménnyel. További négy párt és számos független politikus jutott még be az ország 550 fős törvényhozó testületébe.Az öt évvel ezelőtti választásokon Megawati pártja a szavazatok több mint egyharmadát tudta megszerezni. Annak köszönhette sikerét a Suharto harminckét évig tartó diktatúrájának bukását követő első szabad választásokon, hogy ostorozta a diktatúra korruptságát, és tiszta kezű kormányzatot ígért. Megawati kormányzata azonban maga is számos korrupciós botrányba keveredett, és megfigyelők szerint éppen ez mostani vereségének legfőbb oka.Elemzők úgy vélik, hogy a Golkar pártjának jó esélye van arra is, hogy jelöltje megnyerje a július 5-ére kitűzött elnökválasztást. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!