Tetszett a cikk?

Több ezer embert kellett kitelepíteni otthonából az erdőtüzek miatt Kalifornia déli részén. A Los Angelestől keletre fekvő El Cerrito volt a futótűz egyik fészke.

A tüzek vasárnap óta pusztítanak több megyében. Különösen súlyos a helyzet Los Angeles, Riverside, San Diego és Santa Barbara megyékben, ahol ezernél több tűzoltó igyekszik megfékezni a lángokat. Eddig tucatnyi tűzoltó szenvedett könnyebb sérülést, füstmérgezést.A Los Angeles délkeleti részén lévő tremeculai tűzfészekből 1560 hektáros területre terjedtek át a lángok. A tűz több lakóházat elpusztított, a Kalifornia Egyetem egy épülete is a lángok martalékává vált. Az ezer tűzoltónak harminc százalékban sikerült visszaszorítani a tüzet, amely a szél miatt óránként húsz mérföldes (32 kilométer/óra) sebességgel száguld.Gondatlanságból elkövetett tűzokozás miatt egy személyt letartóztattak. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!