Tetszett a cikk?

A szerda hajnali detonációk az egyik rendőrörs épületénél következtek be; személyi sérülés nem történt, csupán anyagi kár keletkezett.

Az első két robbanás nem sokkal éjfél után, a harmadik húsz perccel később történt, mikor a tűzszerészek már a helyszínen tartózkodtak. A robbanások által okozott anyagi kár nagyságáról egyelőre ellentmondóak a jelentések.A robbanások előtt egy ismeretlen telefonáló tájékoztatta az egyik görög lap szerkesztőségét a készülő merényletről, így az épületet időben sikerült kiüríteni. Mindeddig egyetlen szervezet sem vállalta magára az akció elkövetését.Hasonló merényleteket tavaly szeptemberben követtek el a görög fővárosban egy bírósági épületénél. Akkor egy rendőr megsebesült. Februárban a két legnagyobb görög párt öt irodájánál robbantak gyújtóbombák; ebben az akcióban senki nem sérült meg.Augusztusban Athén lesz a nyári olimpiai játékok házigazdája, s komoly az aggodalom amiatt, hogy az olimpia a politikai erőszak célpontjává válhat.(MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!