Tetszett a cikk?

A tüntetők a Bagdad melletti Abu Garib börtönénél tiltakoztak az amerikai fogságban lévő irakiak megkínzása ellen.

A megmozdulást a szunnita vallási és jogtudósokból álló ulémák tanácsa szervezte. "Abu Garib az amerikai vadállatiasság tanúja" - állt a tüntetők transzparensén. Egy másik, angol nyelvű felirat felszólította az amerikaiakat: térjenek haza családjukhoz, Irak az irakiaké. "Rossz fényt vetettetek az amerikaiakra és a keresztényekre" - hangsúlyozta egy harmadik transzparens.A tömeg Amerika-ellenes jelszavakat skandált. Egyesek azt követelték, hogy engedjék szabadon a letartóztatott nőket, ellenkező esetben "szent háborút" indítanak értük. A börtön a tavaly megbuktatott diktátor, Szaddám Huszein elnöksége idején az elnyomás jelképe volt. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!