Tetszett a cikk?

A zaporozsjei területen lévő Melitopol városánál bekövetkezett robbanássorozat miatt akár több napig is tombolhat a tűz.

Tegnap délután lőszerraktárak robbantak föl Ukrajna déli részén. Tíz kilométeres körzetben minden házat kiürítettek, a környékbelieket sürgős véradásra szólították fel Ukrajnában. Háromszáz tűzoltó és száz katona küzd a detonációk nyomán keletkezett lángokkal, de a tűz egyelőre változatlan erővel tombol. A lángnyelvek magassága eléri a háromszáz métert. Eddig csak négy ember haláláról adtak hírt, ám rengeteg sebesültje van a tűznek.A lőszerraktáraktól nem messze egy nagy befogadóképességű olajtározó is található.A robbanások következtében az egyik raktár teljesen megsemmisült, és megrongálódott egy gázvezetéket is. A lángok nagy távolságból is jól láthatók. Ukrajnának ezen a részén rendkívüli állapotot rendeltek el. Egyes hírek szerint tizenöt, más források szerint négy környékbeli falu lakosságának evakuálását rendelték el.Félő, hogy újabb lövedékek robbanhatnak fel, amelyek repeszei 70 km-re is elrepülhetnek. Szakértők szerint legkevesebb három napig tombolhat még a tűz, és legalább egy hét kell a lángok teljes megfékezéséhez.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!