Tetszett a cikk?

Pártban és pártkoalícióban nem lesz hiány Szlovákiában - 17 is indul, de választókban annál inkább - vélik a közvélemény-kutatók.

Az alacsony részvétellel kapcsolatos előrejelzéseket a statisztikai hivatal szakemberei egyrészt az európai kérdések iránti mérsékelt érdeklődésre alapozzák. Ám az is csökkenti a választási hajlandóságot, hogy a szavazás napja vasárnapra esik, ami eltér a kialakult szokásrendtől, hiszen Szlovákiában eddig minden választás pénteki és szombati napokon volt.Kutatók szerint szinte biztos, hogy a Magyar Koalíció Pártjának (MKP) választói nagy számban mennek el szavazni, mert a kormányhoz tartozó magyar pártnak stabil szavazóbázisa van. S nem elhanyagolandó, hogy a szlovákiai magyarok az "országos átlagnál" kedvezőbbnek látják az uniós tagság kínálta távlatokat.

(MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!