Tetszett a cikk?

Van ugyan esély Gheorghe Funar kolozsvári polgármester leváltására, de az elbizakodottságnak nincs itt az ideje - hangsúlyozzák az RMDSZ jelöltjei.

Molnos Lajos, aki városi tanácsosként végigharcolta Funar eddigi valamennyi mandátumát így szemléltette a váltás szükségességét: míg Dél-Koreában az ember tíz napig járhat tiszta cipővel anélkül, hogy azt megtakarítaná, addig Kolozsváron naponta négyszer kell cipőt pucolni, ahhoz, hogy az ember jól érezze magát - olvasható az erdely.ma internetes oldalon.Ez azért van mert ma Kolozsvár mind konkrét, mind átvitt értelemben egy szemetes, lerongyolódott, szegényszagú, zaklatott város - modta Molnos. "Egy olyan várost képzelek el Funar után amelynek neve Cluj, Kolozsvár, Klausenburg lesz, és ahol a magyarok is jól érzik magukat."Az RMDSZ a polgármesteri székért is induló belügyminisztert, Ioan Rus-t támogatja. Hogy a két befutónak látszó jelölt közül kire szavazzon a magyarság, ahhoz nem fér kétség - vélik a helyi és megyei tanácsosok, hiszen a magyarság számára nem lehet alternatíva az az Emil Boc a liberális-demokrata koalíció polgármesterjelöltje, aki megesküdött a Bibliára, hogy sem a magyarokkal, sem az RMDSZ-szel soha nem közösködik.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Megvan az Index új főszerkesztője

Megvan az Index új főszerkesztője

Soha nem mért forróság volt Európában az év első 10 hónapjában

Soha nem mért forróság volt Európában az év első 10 hónapjában

Rendeletben mondta ki a kormány: néha ihatnak a bolti dolgozók

Rendeletben mondta ki a kormány: néha ihatnak a bolti dolgozók