Tetszett a cikk?

A szaúd-arábiai Hobarban szombaton kezdődött túszdráma vasárnap véget ért. A négy támadó közül három elmenekült.

A hivatalos rijádi bejelentés szerint nyolc indiai, három-három szaúdi és Fülöp-szigeteki, két Srí Lanka-i, valamint egy-egy amerikai, brit, olasz, svéd, dél-afrikai, egyiptomi állampolgár van a támadás külföldi áldozatai között. A túszejtő akciót négy fegyveres hajtotta végre, közülük három elmenekült a helyszínről, ők még mindig szökésben vannak.A negyedik terroristát elfogták, ő az al-Kaida terrorszervezet egyik ismert alakja – hangsúlyozta a belügyminisztériumi közlemény, amely szerint a többi terrorista – köztük egy sebesült – a túszokat emberi pajzsként használva elhagyta a helyszínt.A négy terrorista akciója szombaton kora reggel kezdődött és nem egészen 25 órával később, a szaúdi biztonsági erők támadásával ért véget. A támadás kezdete után egy eddig ismeretlen, "az al-Kaida arab-félszigeti hálózata" elnevezésű szervezet jelentkezett egy szélsőséges iszlamista honlapon azzal, hogy az ő fegyveresei léptek akcióba a szaúdi városban.A fegyveresek előbb két olajcég irodaépületét támadták meg, majd betörtek az Oasis nevű lakóparkba, ahol több tucat külföldit, többségében nyugati olajcégek alkalmazásában álló embereket ejtettek túszul. A túszejtést megelőző lövöldözésben vesztette életét az áldozatok többsége. A túszok kiszabadítását követően közülük néhányan elmondták: kilenc foglyul ejtett társuk szökni próbált, velük a terroristák úgy végeztek, hogy elvágták a torkukat.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A Bors lényegében megtrollkodta a Szájer-ügyet

A Bors lényegében megtrollkodta a Szájer-ügyet

GKI: Eshet a lakások ára a következő egy évben

GKI: Eshet a lakások ára a következő egy évben

Sorra dőlnek meg a kormány jogi érvei európai szinten

Sorra dőlnek meg a kormány jogi érvei európai szinten