Tetszett a cikk?

Brit hírszerzési szolgálatok attól tartanak, hogy a hétvégi véres túszejtő akció mögött álló al-Kaida hamarosan súlyos emberveszteséggel járó, "látványos" akciót hajt végre.

A The Times név nélkül idézett hírszerzési forrásai szerint félő, hogy az al-Kaida terrorhálózat szimpatizánsai a végső szakaszában járnak valamely kulcsfontosságú olajlétesítmény, vagy esetleg a Szaúd-Arábiát Bahreinnel összekötő híd ellen.A cikk szerint a szaúdi kormányilletékesek sürgősen tárgyalni akarnak az országban dolgozó nyugati vállalatvezetőkkel, megnyugtatandó a külföldi munkaerőt és általában a máris megingott olajipart. A The Times szerint a hatóságok attól tartanak, hogy egy nagyszabású terrortámadás a külföldi munkavállalók tömeges távozásához vezetne. Csak Nagy-Britanniából 25 ezren dolgoznak kulcsfontosságú szaúdi ágazatokban.A további támadások veszélyeire és lehetséges következményeire már a hétvégi brit sajtó is figyelmeztetett. A The Observer szerint évtizedek óta nem látott olajválság fenyegeti a világot a szaúd-arábiai olajkitermelő központok elleni, immár ismétlődő terrortámadások miatt.A rijádi brit nagykövet maga is azt mondta a hétvégi terrorakció után: nem kizárt, hogy a terroristák újabb támadások előkészítésének végső szakaszában járnak. A hétfői The Times szerint a szaúdi kormány ígéretet tett a terroristák elleni kemény fellépésre, félő azonban, hogy a szaúdi biztonsági erők tagjai a szélsőségesekkel rokonszenveznek.A lap különösnek tartja, hogy miképp tudott négy terrorista két olajipari cég épületén is rajtaütni Hobarban, végigvonszolni egy brit áldozat holttestét a város utcáin, és végül behatolni az olajipari alkalmazottak lakóépületébe, anélkül, hogy bárki megállította volna őket.

(MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
100 ezer forintos jutalmat kapnak a fővárosi hajléktalanszállók dolgozói

100 ezer forintos jutalmat kapnak a fővárosi hajléktalanszállók dolgozói

Közel 200 ezer új fertőzöttet találtak az USA-ban egy nap alatt

Közel 200 ezer új fertőzöttet találtak az USA-ban egy nap alatt

A járványról információt nem kapnak, a propagandának nem hisznek, a kórházaktól félnek a vidékiek

A járványról információt nem kapnak, a propagandának nem hisznek, a kórházaktól félnek a vidékiek