szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Hamász az összes palesztin fogoly szabadon engedését követeli Izraeltől cserébe a fegyvernyugvás elfogadásáért. Izrael részéről töredékére lenne hajlandóság.

Az izraeli börtönökben lévő, több mint 8000 palesztin szabadon bocsátása "abszolút elsőbbséget élvez" - idézték palesztin hírforrások szombaton Sziad Sziamot, a radikális szervezet vezetőjét. A politikus elfogadhatatlannak minősítette a szabadlábra helyezéssel kapcsolatos izraeli feltételeket.

Az izraeli kormány csupán arra jelentette be készségét, hogy több lépcsőben mintegy 900 palesztint bocsát szabadon. Nem számíthatnak szabadulásukra azok, akiket halálos kimenetelű merényletekben való részvétel miatt börtönöztek be.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hét nap

A HAMÁSZ SIKERE

A képviselői mandátumok kétharmadát szerezte meg a Hamász iszlámista szervezet a Gázai övezetben múlt csütörtökön...

MTI Világ

Jóváhagyták az új palesztin kormány összetételét

A Fatah palesztin mozgalom központi bizottsága jóváhagyta az új palesztin kormány összetételét, a várakozások szerint Mahmúd Abbász elnök szoros szövetségeseit helyezve a kulcsfontosságú tárcák élére.

MTI Világ

Máris megszegték a palesztin-izraeli tűzszünetet

Palesztin fegyveresek gránátvetőkkel tűz alá vettek csütörtök reggel egy zsidó telepet a Gázai övezetben: ez a két nappal ezelőtt bejelentett tűzszünet első súlyos megsértése - közölte az izraeli hadsereg.

MTI Világ

Hollandia betiltotta a Hamászt

A holland kormány intézkedéssorozatot fogadott el az Európai Unióban terrorista szervezeteknek minősített csoportok ellen - jelentette be kedden a holland igazságügy-minisztérium.

MTI Világ

Óriási győzelmet aratott a Hamász a gázai választásokon

Elsöprő győzelmet aratott a Hamász radikális iszlám mozgalom a Gázai övezetben rendezett helyhatósági választáson - közölték palesztin választási források. A tíz választási körzet 118 önkormányzati képviselői helyéből a Hamász 77 mandátumot szerzett.

A vártnál is súlyosabb Kalmár Zsolt sérülése

A vártnál is súlyosabb Kalmár Zsolt sérülése

 Valószínűleg ön is rossz hőfokon mossa a ruháit

Valószínűleg ön is rossz hőfokon mossa a ruháit

Esterházy Péter születésének évfordulója alkalmából az író idézeteivel plakátolták tele a III. kerületet

Esterházy Péter születésének évfordulója alkalmából az író idézeteivel plakátolták tele a III. kerületet