szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Ahmed Korej palesztin miniszterelnök bejelentette, hogy kedden új kormánynévsort nyújt be a rámalláhi parlamentnek, miután nyilvánvalóvá vált, hogy a törvényhozók nem hajlandók elfogadni mindössze négy új tagot tartalmazó 24 fős kabinetjét.

Az első listát heves bírálatok érték, a vitában felszólaló 27 képviselő közül 23 egyértelműen közölte, hogy nem szavazza meg a névsort, amelyben többségben vannak a magukat lejáratott és korrupcióval vádolt régi politikusok. E nyomás hatására döntött úgy Korei, hogy változtat a testület összetételén.

Megfigyelők szerint a reformok melletti harcos képviselői kiállásban nem kis szerepe lehetett annak, hogy a júliusi parlamenti választáson több honatya a korrupcióellenes harc apostolaként kíván indulni.

A kormányalakítás körüli huzavona egyelőre nem érintette az év elején megválasztott Mahmud Abbász államfőt. Ha Ahmed Korejnek nem sikerül megszereznie a képviselők többségének támogatását kormányához, Abbász minden további nélkül új miniszterelnököt nevezhet ki.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Világ

A Hezbollah likvidálná Mahmúd Abbász palesztin elnököt?

Mahmúd Abbász palesztin elnök életére törhet az Irán által támogatott libanoni Hezbollah fegyveres csoport, ha az államfő folytatja az izraeli-palesztin megbékélést célzó politikáját - írta a The Sunday Telegraph palesztin biztonsági forrásokra hivatkozva.

MTI Világ

Máris megszegték a palesztin-izraeli tűzszünetet

Palesztin fegyveresek gránátvetőkkel tűz alá vettek csütörtök reggel egy zsidó telepet a Gázai övezetben: ez a két nappal ezelőtt bejelentett tűzszünet első súlyos megsértése - közölte az izraeli hadsereg.

MTI Világ

Jóváhagyták az új palesztin kormány összetételét

A Fatah palesztin mozgalom központi bizottsága jóváhagyta az új palesztin kormány összetételét, a várakozások szerint Mahmúd Abbász elnök szoros szövetségeseit helyezve a kulcsfontosságú tárcák élére.

Operatív törzs: 4436 koronavírusost találtak a tömeges tesztelésen

Operatív törzs: 4436 koronavírusost találtak a tömeges tesztelésen

A Brexit nem várt mellékhatása: vége a hosszú nyaralásoknak

A Brexit nem várt mellékhatása: vége a hosszú nyaralásoknak

Exkluzív, kifinomult és trendi: így néz ki az autózás fine diningja

Exkluzív, kifinomult és trendi: így néz ki az autózás fine diningja