szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Palesztin Hatóság úgy döntött, nem tűri tovább, hogy a zsidók ellen uszító prédikációkat tűzzön műsorra a palesztin állami televízió.

A tévé ügyeiben illetékes palesztin tájékoztatási miniszter szerdán elmondta, a jövőben nem engedélyezi, hogy a csatorna olyan prédikációkat közvetítsen, amelyek más vallások gyűlöletére uszítanak. Izrael Mark Regev külügyi szóvivő útján üdvözölte Saat döntését.

A palesztin miniszter emellett élesen bírálta azt az imámot, aki pénteki prédikációjában azzal vádolta a zsidókat, hogy eltúlozzák a holokauszt méreteit. Nevük elhallgatását kérő palesztin tisztviselők annak a véleményüknek adtak hangot, hogy a gázai imámot el fogják tiltani a prédikálástól.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hét nap

PALESZTIN SZIGOR

Mahmúd Abbász palesztin elnök a múlt héten utasította a biztonsági erőket, hogy keményen lépjenek fel az Izraellel...

MTI Világ

EU: nem költötte a segélyeket terroristákra a Palesztin Hatóság

Az Európai Unió pénzügyi csalások elleni harccal foglalkozó hivatala nem talált perdöntő bizonyítékot arra nézve, hogy a Palesztin Hatóságnak nyújtott uniós segélyeket militáns csoportok támogatására vagy Izrael-ellenes propaganda finanszírozására használnák fel - jelentette be csütörtökön az EU-intézmény.

MTI Világ

A palesztin reformokat segíti a Világbank távozó elnöke

Az Egyesült Államok és legfontosabb szövetségesei úgy döntöttek, hogy a Világbank elnöki tisztségéből leköszönő James Wolfensohnt a palesztin politikai és gazdasági reformok támogatását segítő különmegbízottá nevezik ki.

Világ

Interjú a palesztin miniszterelnök-helyettessel

További segélyekre van szükségünk - mondja ki kertelés nélkül Nabil Saat (67 éves) veterán palesztin politikus, aki - bár annak idején Arafat bizalmasa volt - a két hete alakult új palesztin kormánynak is oszlopos tagja. Az újdonsült miniszterelnök-helyettes lehetségesnek tartja a szélsőséges Hamász integrálását a Palesztin Hatóságba.

hvg.hu Világ

Az izraeli megszállást a palesztin nők szenvedik meg legjobban

Az Izrael által bevezetett korlátozások gyakran megakadályozzák, hogy a palesztuin nők eljussanak a munkahelyükre vagy az egészségügyi intézményekbe. Az Amnesty International emberjogi szervezet a palesztin nők helyzetét taglaló jelentés hozott nyilvánosságra.

Sarokba szorult a BKV és a BKK a 2016-os reklámtender miatt

Sarokba szorult a BKV és a BKK a 2016-os reklámtender miatt

656 millió forintnak megfelelő dollárt fizetett valaki egy régi Batman-képregényért

656 millió forintnak megfelelő dollárt fizetett valaki egy régi Batman-képregényért

Kiszivároghatott az SZFE új tanárainak névsora

Kiszivároghatott az SZFE új tanárainak névsora