szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Pedofília gyanújával indított nyomozást a firenzei ügyészség egy 84 éves, hivatásától eltiltott pap ellen.

A hívek beszámolói alapján valószínűsíthető, hogy a pap 1975 óta számos 12 és 17 év közötti lányt megerőszakolt, és több esetben zsaroláshoz folyamodott. Az áldozatok 2004-ben értesítették a Vatikánt a pap viselkedéséről, akit ezután eltávolítottak az egyházmegyétől és eltiltottak a papi hivatás további gyakorlásától.

Az ügyészség azt követően kezdte meg a nyomozást, hogy egy helyi újság beszámolt az idős papot ért vádakról.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Világ

Peren kívüli megegyezés pedofil papok áldozataival

Peren kívül ismeretlen összegű, de vélhetően legalább több tízmillió dollárra tehető kártérítésről egyezett meg az Egyesült Államokban az Oregon állambeli Portland érseksége pedofil papok közel 150 áldozatával.

MTI Világ

A pedofil papok csődbe viszik a püspökséget

Az amerikai csődtörvény biztosította védelem alá helyeztette magát kedden a San Diegó-i katolikus püspökség, miután nem sikerült pénzügyi megállapodnia a pedofil papok áldozatainak nyújtandó kártérítésekről.

MTI Világ

Tartalékolnak a pedofil papok jövőbeli áldozatainak

Az amerikai Portland érseksége 75 millió dollárt költ a pedofil papok legkevesebb 170 áldozatának kártalanítására egy peren kívüli egyezség keretében, amelynek dokumentumai kedden kerültek nyilvánosságra az Egyesült Államokban.

MTI Világ

A pápa „bastája” a pedofil papoknak

Szinte „az isteni harag” tört ki XVI. Benedek pápából az elmúlt hét végén, amikor ír püspököket fogadott. Vatikáni bennfentesek szerint a pápa ritkán látszott ennyire bosszúsnak, hajthatatlannak, ridegnek.