szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Pártjának az izraeli kormánykoalícióból való kilépéssel fenyegetett vasárnap Avigdor Liberman, a szélsőjobboldali Iszrael Beiteinu vezetője arra az esetre, ha a közeljövőben tartandó izraeli-palesztin tárgyalásokon napirendre kerülnek a konfliktus legégetőbb kérdései.

Liberman, aki egyben az izraeli kabinet miniszterelnök-helyettese az izraeli hadsereg rádiójában közölte: nem maradnak tagjai a kormánynak, amennyiben bármilyen megállapodás engedményeket tenne a palesztinoknak a jeruzsálemi szent helyek feletti ellenőrzés, a leendő palesztin állam határai vagy a palesztin menekültek akár szimbolikus hazatérése ügyében.

A rádió úgy tudja, hogy a politikus még a nap folyamán tartandó kormányülésen Ehud Olmert miniszterelnök elé terjeszti az Iszrael Beiteinunak a palesztinokkal való tárgyalások "tilalmi korlátait". Az ügy előzménye, hogy a szintén miniszterelnök-helyettes Hájim Ramon, Olmert bizalmasa utalt arra, hogy e kérdésekkel kapcsolatos ajánlatok hangzottak el a palesztinokkal folytatott megbeszéléseken. Liberman azt is leszögezte, hogy ellenzi a Ciszjordánia és a Gázai övezet közötti kapcsolat létrehozását, amelyet nem hivatalos jelentések szerint Izrael szintén felajánlott a tárgyalásokon.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!