szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Helyi szintű tisztogatást jelentett be a helyi hatóságoknál kedden Mahmúd Ahmadinezsád iráni elnök.

© AP
Az államfőt a Kajhan című teheráni konzervatív lap idézte. Ahmadenizsád közölte: hamarosan bizalmas leveleket küldenek a tartományi kormányzóknak azoknak a névsorával, akiket bátorítani kell, és azoknak a névsorát is kiküldik, akik közömbösek az emberek problémáival szemben. Ez utóbbiakat a levél kézhezvétele után le kell váltani. Ahmadinezsád hozzátette: más illetékesek is kapnak megrovást „gyengeségükért”.

Az elnök ugyancsak kedden bejelentette, hogy félreállítja azokat a „gazdasági bajkeverőket”, akik azt állítják, hogy az Egyesült Államok által Iránnal szemben elrendelt szankciók „gazdasági problémákat” okoztak a lakosságnak.

Ahmadinezsád 2005-ös hatalomra jutása óta számos olyan iráni tisztségviselőt állított félre, akik közel álltak elődeihez, a reformer Mohammad Hatamihoz vagy a mérsékelt Hasemi Rafszandzsanihoz.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Világ

Ahmadinezsád: nem változtatn az iráni atomprogramon

Az ENSZ Biztonsági Tanácsának tíz új határozata sem változtathat Irán atomprogramján - közölte vasárnap Mahmúd Ahmadinezsád iráni elnök a parlamentben elhangzott, az állami televízió által közvetített beszédében.

MTI Világ

Ahmadinezsád tesz az ENSZ-re

Semmi értelme nem volna egy olyan újabb ENSZ-határozatnak, amely megbünteti Iránt nukleáris programja miatt – jelentette ki Mahmúd Ahmadinezsád, az ország elnöke.

MTI Világ

Ahmadinezsád nem koszorúzhat a Ground Zerónál

A New York-i hatóságok elutasították Mahmúd Ahmadinezsád iráni elnök kérését, aki a jövő heti látogatása alatt koszorút szeretett volna elhelyezni a "Ground Zerónál", a 2001. szeptember 11. terrorcselekmények színhelyén.

MTI Világ

Ahmadinezsád és Chávez: barátság, kőolaj

Mahmúd Ahmadinezsád öt hónapon belül már másodszor tesz hivatalos látogatást a dél-amerikai országban, mert mert Irán "támogatja a forradalmi eszméket" szerte a világon. Venezuela és Irán vezetői tizenegy megállapodást írtak alá Caracasban, hogy "erősítsék imperializmusellenes szövetségüket".

MTI Világ

Ahmadinezsád „csak azért is”

Mahmúd Ahmadinezsád iráni elnök „csak azért is” meglátogatja New Yorkban a Ground Zerót, a Világkereskedelmi Központ 2001-ben ledőlt ikertornyainak helyszínét – legalábbis erre utaló közlést tett az ABC szerint az iráni ENSZ-misszió.