szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Jelzáloghitel törlesztésére használták fel a kislány megtalálásának segítésére létrehozott alapítványba befolyt adományokat a Portugáliában csaknem fél éve eltűnt skót kislány, Madeleine McCann szülei - ismerte be szóvivőjük.

Clarence Mitchell szóvivő szerint az alapítványi pénz szükség esetén a család pénzügyi megsegítésére is felhasználható - állt kedden a BBC internetes honlapján. A szóvivő szerint Kate és Gerry McCann azután szüntették be az alapítványi pénzek felhasználását, hogy szeptemberben hivatalosan is gyanúsítottá nyilvánították őket a kislány eltűnésének ügyében.
 
Madeleine május 3-án tűnt el a dél-portugáliai Praia da Luz főleg britek látogatta, Ocean Club nevű üdülőközpontjából, miközben a szülők a szállodától néhány méterre, baráti társasággal vacsoráztak. A gyanúsítás alapjául szolgáló rendőrségi elmélet az, hogy az orvos házaspár - a nyugodt esti vacsora érdekében - az eltűnés napján altatót adhatott be a kislánynak, ám ezt esetleg véletlenül túladagolták, és Madeleine meghalt, holttestétől pedig később valahol megszabadultak. A szülők ezt a teóriát többször is "abszurdnak" minősítették. Szombaton a család gyászmisét tart a helyi anglikán templomban abból az alkalomból, hogy fél éve lesz a kislány eltűnésének.
 
A Find Madeleine internetes honlap szerint eddig egymillió fontnyi (360 millió forint) adomány gyűlt össze. Az alapítvány létrehozásakor John McCann, Madeleine nagybátyja közölte: a pénzt a család a kislány keresésére fordítja. Amikor a házaspárt gyanúsítottnak nyilvánították, az alapítvány és a szülők kölcsönösen megállapodtak, hogy McCannék lemondanak a pénzről, miután "már nem jogosultak a segítségre".
 
A 39 éves McCann csütörtökön tér vissza munkahelyére kardiológusként a leicesteri kórházba, de egyelőer csak heti háromszor fél napot dolgozik. Felesége, a vele egyidős Katy, aki általános orvos, a kislány eltűnése óta fizetés nélküli szabadságon van.
 
A szülők által megbízott jónevű spanyol magánnyomozói iroda detektívjei arra a feltételezésre jutottak londoni sajtóértesülés szerint, hogy a kislányt a kiterjedt marokkói gyermekszex-ipar megrendelésére rabolhatták el.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Shake

Minden este egyedül hagyták Madeleine-t

Minden este órákra egyedül hagyták szülei a tavasszal Portugáliában eltűnt brit kislányt, igencsak megkönnyítve bármely gyermekrabló dolgát - legalábbis ezt mondta keddi londoni sajtóbeszámolók szerint a házaspárt és társaságát esténként kiszolgáló pincér.

MTI Világ

Víztározóban keresik Madeleine-t

Búvárok fognak átkutatni a héten egy víztározót annak a portugáliai üdülőhelynek a közelében, ahonnan még tavasszal eltűnt egy brit kislány.

MTI Shake

Ki Madeleine apja?

A portugál rendőrség állítólag kétségbe vonta, hogy Gerry McCann a tavasszal Portugáliában eltűnt skót kislány, Madeleine vér szerinti apja; pénteki londoni sajtóbeszámolók szerint a család felháborodottan cáfol és perel.

MTI Világ

Marokkói megrendelésre rabolhatták el Madeleine-t

A kiterjedt marokkói gyermekszex-ipar megrendelésére rabolhatták el a Portugáliából csaknem fél éve eltűnt Madeleine McCannt, és a gyerekrablókat annak a portugáliai üdülőnek az egyik alkalmazottja segíthette, ahol a négyéves skót kislánynak nyoma veszett - erre a feltételezésre jutottak vasárnapi londoni sajtóértesülés szerint a szülők által felbérelt jó nevű spanyol magánnyomozói iroda detektívjei.