szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Robbanásos merényletet követtek el egy miniszter házánál az északnyugat-pakisztáni Pesavarban, ketten meghaltak - közölte a rendőrség.

A támadás célpontja Amir Mukamnak, a politikai ügyek miniszterének háza volt - közölte egy helyi rendőri vezető. A merényletben ketten meghaltak, négyen megsebesültek. A miniszter, aki egyben a kormányzó Pakisztáni Muzulmán Liga tartományi vezetője is, előzőleg az állami televíziónak elmondta, hogy látta két testőre holttestét, és a fivére is megsebesült.

Abdul-Madzsid Marvat pesavari rendőrfőnök elmondta: a merénylő azután hozta működésbe a testére erősített pokolgépet, hogy behatolt a házba. Mukam, aki ellen az ország délnyugati részében tevékenykedő iszlamista gerillák és maga Oszama bin Laden, az al-Kaida nemzetközi terrorhálózat vezetője is "szent háborút" hirdetett, nem sebesült meg.

A szükségállapot egy héttel korábbi bevezetése óta ez az első merénylet Pakisztánban, amelynek polgári személy volt a célpontja.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Világ

Washingtonnak is kínos, ami Pakisztánban zajlik

Az Egyesült Államok elhalasztotta a Pakisztánnal e hétre tervezett védelmi együttműködési tárgyalásokat - jelentette be hétfőn a Pentagon. A pekingi látogatáson tartózkodó Robert Gates amerikai védelmi miniszter "aggasztóaknak" nevezte az elmúlt napok pakisztáni eseményeit.

MTI Világ

Pakisztán: Washington összevonta szemöldökét

Condoleezza Rice amerikai külügyminiszter a polgári kormányzás visszaállítására szólította fel Pervez Musarraf pakisztáni elnököt, míg Nagy-Britannia a Pakisztánnak szánt segély felülvizsgálatát, Hollandia pedig a felfüggesztését helyezte kilátásba.

MTI Világ

Újabb összecsapások Pakisztánban, sérült jogászok

A pakisztáni rendőrség könnygázzal és gumibottal támadt hétfőn a szükségállapot bevezetése ellen tiltakozó jogászokra, Washington pedig elhalasztotta a védelmi együttműködési tárgyalásokat a dél-ázsiai országgal.

Egészségügyi ellátás külföldön, egyetemistaként – erre kell odafigyelni

Egészségügyi ellátás külföldön, egyetemistaként – erre kell odafigyelni

Barack Obama memoárját viszik, mint a cukrot

Barack Obama memoárját viszik, mint a cukrot

Magyarországon 9 millió forint felett nyit az új kombi VW Golf

Magyarországon 9 millió forint felett nyit az új kombi VW Golf