szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Hét neonácit letartóztatott a cseh rendőrség szombaton délután Prágában, ahol hatóságok által nem engedélyezett felvonulást akar tartani a jobboldali szélsőséges Fiatal Nemzeti Demokraták szervezete.

A mintegy száztagú csoportot a rendőrök szétzavarták. A hatóságok szerint a déli órákban a város különböző részeiből már több szélsőjobboldali és szélsőbaloldali csoport is a zsidó negyedbe indult, ahol a Régiúj zsinagóga előtti téren több százan gyűltek össze,  tiltakozásul neonáci megmozdulás ellen.

A cseh rendőrség időközben lezárta a régi prágai zsidó városrészbe vezető legfőbb utcákat, a környékre tartó lakosokat és turistákat ellenőrzik. A vízágyúk mellett már néhány páncélkocsit és mentőautót is látott az MTI helyszíni tudósítója.

    

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!