szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A fekete-tengeri Kavkaz kikötő vizein egész éjszaka keresték, de hétfő reggelig nem találták meg az ott vasárnap elsüllyedt Nahicsevan teherhajó nyolc matrózát.

A helyszíni jelentések szerint hétfő reggelre elült a közel tíz hajó vesztét okozó vihar, az időjárás jelentősen javult, s már helikopterek is részt vettek a keresésben.  A mentőalakulatok hétfőn hozzákezdtek a Volga-Nyeft nevű, vasárnap hajnalban kettétört hajóból a tengerbe folyt pakura összegyűjtéséhez.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Világ

A Fekete-tengeren tomboló vihar miatt több hajó elsüllyedt

Kettétört vasárnap reggel egy viharba került orosz olajszállító hajó a Fekete-tengeren - közölte az orosz média a közlekedési minisztérium illetékeseire hivatkozva. A fedélzetén lévő pakura jelentős része a Kercsi-szoros vizébe ömlött. A térségben tomboló vihar miatt több hajó elsodródott, partra vetődött vagy elsüllyedt.