szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Fidel Castro szerint az európai imperializmus mutatkozott meg abban a helyreutasításban, amelyben a spanyol uralkodó részeltette a venezuelai elnököt az ibér-amerikai csúcstalálkozón a múlt héten.

I. János Károly spanyol király megrótta Hugo Chávez elnököt, amikor az félbeszakította a spanyol kormányfő felszólalását.

Amikor Spanyolország királya nyersen odaszólt, hogy "miért nem hallgatsz el", akkor "egész Latin-Amerikai szíve megremegett" - írta egy keddi sajtókommentárban Fidel Castro, aki súlyos betegségéből lábadozik a tavaly nyári operációi óta. Az incidens "irreálisnak tűnt... ehhez hasonló párbeszéd soha nem történt meg állam- és kormányfő találkozóján", olyan vezetőkén, akik majdnem mindannyian "századokon át fosztogatott országokat képviselnek" - írta a kubai politikus.

2007. november 10-e az igazság napjaként kerül be Latin-Amerika történelmébe. Ideológiai Waterloo zajlott le - tette hozzá Fidel Castro.

A kubai vezető ugyanakkor óvatosságra, élete megvédésre intette Chávezt, aki Caracasba visszatérve tömeggyűléseken akar részt venni. "A jelenlegi körülmények között... egy az imperializmus zsoldjában álló gyilkos... véget vethet az életének" - írta.

A szóváltás Chávez és a király között egész Latin-Amerikában heves viták tárgya, a jelenetet a kubai tévében is többször bemutatták.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Világ

Chávez szemölcse nem akadály

Beszavazták a legszexisebb venezuelai férfiak közé Hugo Chávez elnököt, aki csúnyának tartja magát, a seregben pedig Goofynak becézték.