szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Viharban felborult egy bolgár teherhajó az Azovi-tengeren. A fedélzetén utazó tízfős bolgár legénység és az ukrán révkalauz közül csak egy bolgár tengerészt találtak életben a helyszínre indult mentőhajó matrózai.

A Vanessza nevű, ukrán acélt szállító teherhajó közép-európai idő szerint hajnali négy óra körül szenvedett balesetet az Azovi-tenger és a Fekete-tenger közti Kercsi-szoros közelében.

A parti őrség helikoptere és a helyszínre siető hajó egy bolgár matrózt életben talált, hatot holtan húzott ki a vízből, a révkalauz sorsáról nincs hír.

A mentési munkálatokat beszüntették, hogy az életben lévő tengerészt Kavkaz kikötőbe és ott kórházba vigyék. Szakértők szerint a hővédő öltözet ellenére nincs remény arra, hogy a hideg vízben még életben találjanak valakit.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Világ

Vizsgálat indul a megsemmisített CIA-videók ügyében

Bűnvádi vizsgálat indul az Egyesült Államokban amiatt, hogy a Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) megsemmisített olyan videókat, amelyekre terroristagyanús személyek kihallgatását, "kemény vallatási módszerek" alkalmazását vették fel.

MTI Világ

Könnygázzal oszlatják a tüntetőket Nairobiban

Kenyai rendőrök könnygázt és vízágyúkat vetettek be csütörtökön ellenzéki tüntetők ellen, akik eltorlaszolták a főváros, Nairobi egyik fontos körforgalmú csomópontját. A megmozdulás részvevői Mwai Kibaki államfő vitatott újraválasztása ellen tiltakoznak.

MTI Világ

Tarkólövés helyett méreginjekció

Kína általánossá akarja tenni a méreginjekció alkalmazását a halálbüntetések végrehajtásakor az eddig alkalmazott tarkólövés helyett.

Az agrártárca helyettes államtitkárát vették őrizetbe korrupciós ügy miatt

Az agrártárca helyettes államtitkárát vették őrizetbe korrupciós ügy miatt

Kemenesi az engedélyezett vakcináról: Látszik a fény az alagút végén

Kemenesi az engedélyezett vakcináról: Látszik a fény az alagút végén

Megint hol vannak a nők? A hazai irodalmi díjak több mint 80 százalékát férfiak kapják

Megint hol vannak a nők? A hazai irodalmi díjak több mint 80 százalékát férfiak kapják