szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Mit csináltál, amikor ... címet viselő weblog sorsfordító vagy csak szimplán emlékezetes eseményekkel kapcsolatos személyes emlékek összegyűjtésére vállalkozik. A hét évvel ezelőtti terrortámadás mindenkit megérintett, ez már a hozzászólások számából is látszik.

"Épp végzős voltam a középiskolában, és szülői értekezleten unatkoztam anyukámmal, ahol olyan 'fontos' kérdéseket vitattunk meg, hogy 'milyen legyen a szalagavatós kosztümünk…', stb., amikor hirtelen berohant az osztályfőnökünk (nő), és sápadt arccal közölte, hogy 'az arabok megtámadták Amerikát' - így szó szerint, erre még ma is emlékszem. Persze azóta kiderült, hogy ez egy kicsit túlzás volt és pontatlan volt a megfogalmazás is, - de akkor, abban a pillanatban eléggé megijedtünk. Mindenki a telefonjához kapott, nyugtalanok lettünk. Mi is azt hittük, hogy itt a III. világháború".

"Azon a napon délig dolgoztam. Rendes körülmények között négyig tartott volna a munkaidőm, de a büfében vásárolt csoki pudingos fánkkal úgy elrendeztem a rajtam lévő fehér inget, hogy főnöknőm inkább hazaengedett. Nem tudom pontosan, de talán magyar idő szerint 14-15.30 között történhetett, hogy először az ORF 1-en, aztán egy órán belül szinte minden csatornán a WTC elleni támadás képeit láthattam. Sokakat felhívtam, tízből kilencen még dolgoztak, és azt tanácsolták, hogy ne nézzek több akciófilmet" - emlékeznek az olvasók.

Az oldalon megdöbbentő részletességgel számolnak be emberek százai arról, mit csináltak éppen akkor, amikor a tornyokat és a Pentagon épületét támadás érte, miközben csak pár tucatnyian írnak más eseményekkel kapcsolatos élményeikről.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Most lenne csak igazán szükség az épületen belüli térképekre

Most lenne csak igazán szükség az épületen belüli térképekre

Elgázolták a közútkezelő egyik emberét Somogyban, a helyszínen meghalt

Elgázolták a közútkezelő egyik emberét Somogyban, a helyszínen meghalt

Pucér putyint ültettek arany wc-re a prágai orosz nagykövetség előtt

Pucér putyint ültettek arany wc-re a prágai orosz nagykövetség előtt