szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

„Képen vertük az agresszort, ahogy azt minden katonai szakkönyv előírja” – így jellemezte Vlagyimir Putyin orosz kormányfő a Grúziával szembeni orosz katonai akciót nyugati újságírókkal folytatott beszélgetésén.

A legnagyobb brit liberális napilap, The Independent pénteken közölt ismertetése szerint a Szocsiban tartott három és félórás sajtóebéden Putyin az Egyesült Államok tervezett kelet-európai rakétavédelmi rendszerére is kitért, mondván: Oroszország „azonnal célba veszi” Lengyelországot és Csehországot, amint a rendszer elemei e két országban megjelennek.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Világ

Hága: Grúzia és Oroszország meghallgatása

A hágai Nemzetközi Bíróságon hétfőn megkezdődött perben Grúzia azt szeretné elérni az ENSZ-testületnél, hogy utasítsa Oroszországot az "etnikai tisztogatás" leállítására a papíron Grúziához tartozó Dél-Oszétiában és Abháziában, ahol a lakosság többsége orosz személyi okmányokkal rendelkezik.

MTI Világ

Eörsi az orosz csapatok grúziai kivonását sürgeti

Abban megoszlanak a vélemények Európában, hogy ki a felelős az orosz-grúz konfliktus kirobbantásáért, de egy dologban teljes az egység: senki nem fogadja el, hogy egy ország katonai megszállása válasz lehetne bármilyen sérelemre - mondta az csütörtökön Párizsban Eörsi Mátyás (SZDSZ), az Európa Tanács jelentéstevője.

MTI Világ

Egymilliárd dollárt ad Grúziának Washington

Az Egyesült Államok egymilliárd dolláros segélyt ad Grúziának az augusztusi háború utáni újjáépítésre. Ezt szerdán jelentik be Washingtonban – közölte egy meg nem nevezett amerikai tisztségviselő.

Nyugdíjakat sikkasztott egy postás, aztán újabb sikkasztással próbálta pótolni a pénzt

Nyugdíjakat sikkasztott egy postás, aztán újabb sikkasztással próbálta pótolni a pénzt

Államtitkár: Akik nem tudnak a versenyszférában dolgozni, mehetnek közmunkásnak is

Államtitkár: Akik nem tudnak a versenyszférában dolgozni, mehetnek közmunkásnak is

Uniós oltalom alá vették a budaörsi őszibarackot

Uniós oltalom alá vették a budaörsi őszibarackot