szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Alekszandr Lukasenka szerint Magyarországon kijózanodtak végre a demokráciából, így jobban meg tudják érteni Fehéroroszországot is.

Alexandr Lukasenka fehérorosz elnök hisz benne, hogy a nyugati országokban élők megváltoztatják a hozzáállásukat a demokráciához és a piacgazdasághoz. A fehérorsz elnök ezt a francia és magyar nagykövetei november 16-i kinevezésekor mondta a BeITA fehérorosz hírügynökség szerint. Példaként Magyarországot említette, akivel "jó barátok voltak régebben". "Az után, hogy elegük lett a demokráciából és a piacgazdaságból, kijózanodtak" - mondta Lukasenka, aki szerint hasonló történik Franciaországban is.

A fehérorosz elnök szerint e két ország felé kiterjesztik kapcsolataikat, mert ezekben az országokban képesek lesznek jobban megérteni Belaruszt, az ott zajló folyamatok következtében. "Nem veszíthetjük el Magyarországot" - mondta Lukasenka, aki szerint "akarják, vagy nem", de kapcsolatokat kell építeni Magyarország felé.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kidobott karácsonyfákból készítenek üdítőt Észtországban

Kidobott karácsonyfákból készítenek üdítőt Észtországban

Ceglédi: Kedves Egyesült Ellenzék, nyissatok, ne lökjetek minket a Mi Hazánkhoz!

Ceglédi: Kedves Egyesült Ellenzék, nyissatok, ne lökjetek minket a Mi Hazánkhoz!

Főszerkesztőként csatlakozik a Telexhez Dull Szabolcs

Főszerkesztőként csatlakozik a Telexhez Dull Szabolcs