szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A szíriai kormány elítélte, hogy az EU feloldotta a közel-keleti országba irányuló fegyverexport tilalmát. A damaszkuszi külügyminisztérium kedd esti nyilatkozata szerint az uniós külügyminiszterek döntése akadályozza a szíriai konfliktus rendezését.

"Az Európai Unió döntése akadályt jelent a szíriai válság politikai rendezését célzó nemzetközi erőfeszítések útjában " – fogalmazott a külügyminisztériumi közlemény, amelyet a Sana hivatalos hírügynökség ismertetett.

A szíriai ellenzék korábban "túl kevésnek" és "túl későinek" nevezte az embargó feloldását. "Ez minden bizonnyal pozitív lépés, de attól tartunk, hogy túl kevés és túl későn jött" – mondta az ellenzéki Szíriai Nemzeti Koalíció (SZNK) egyik szóvivője.

A Szabad Szíriai Hadsereg szóvivője eközben azt követelte a nemzetközi közösségtől, hogy a fegyvereket, amilyen gyorsan csak lehet, juttassák el a felkelőkhöz.

Kedden Szergej Rjabkov orosz külügyminiszter-helyettes annak az aggodalmának adott hangot, hogy a Szíriába irányuló fegyverszállítások tilalmának feloldása rontja az esélyt a válság békés rendezését célul kitűző nemzetközi tanácskozás összehívására.

Az európai uniós tagállamok külügyminiszterei hétfői tanácskozásukon nem jutottak egyezségre a szíriai fegyverembargó meghosszabbításáról, ezért az intézkedés június elsejével hatályát veszti.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Lázár János: „Háborúban nem lehet országot építeni”

Lázár János: „Háborúban nem lehet országot építeni”

Emberrablásért ült, aztán hirtelen államfő lett a „kirgiz Trump”

Emberrablásért ült, aztán hirtelen államfő lett a „kirgiz Trump”

Koronavírus-fertőzésben meghalt a svéd drámaíró, Lars Norén

Koronavírus-fertőzésben meghalt a svéd drámaíró, Lars Norén