szerző:
MTI-OS
Tetszett a cikk?

Az MSZP elnöke felszólítja Orbán Viktort, "hogy ha már egy szava sem volt a kijevi mészárlásról és a kormányválságról, legalább most tegyen határozott lépéseket a magyar nemzeti közösség érdekeinek védelmében".

Elfogadhatatlan az ukrán nyelvtörvény eltörlése – írta hétfőn közleményben Mesterházy Attila, az összefogás miniszterelnök-jelöltje.

Az ukrán törvényhozás döntése teljesen elfogadhatatlan, mert szemben áll a demokratikus európai értékrenddel és a magyar nemzeti érdekkel egyaránt. Az összefogás pártjai bíznak abban, hogy az új ukrán vezetés a jövőben kiemelt figyelmet fordít a kisebbségi jogok érvényesítésére is – írta.

Aggodalomra okot adó jelzések jutottak el hozzánk arról is, hogy több kárpátaljai magyar településen magyar képviselőket, polgármestereket, tisztségviselőket fenyegetnek, és megpróbálják őket erőszakkal elmozdítani tisztségükből.

Ezt szintén elfogadhatatlannak tartjuk, ezért felszólítjuk a magyar kormányfőt, hogy ha már egy szava sem volt a kijevi mészárlásról és a kormányválságról, legalább most tegyen határozott lépéseket a magyar nemzeti közösség érdekeinek védelmében – írta az MSZP elnöke.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Késnek az oltások Olaszországban

Késnek az oltások Olaszországban

Történelmi pillanat: repülőről küldtek műholdakat az űrbe

Történelmi pillanat: repülőről küldtek műholdakat az űrbe

Alaposan átszabhatja a MacBookokat az Apple, látványos változásokról pletykálnak

Alaposan átszabhatja a MacBookokat az Apple, látványos változásokról pletykálnak