szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Valamennyi, a CEU-s öregdiákok találkozójáról készült fotó és bejegyzés eltűnt a New York-i magyar főkonzulátus Facebook-oldaláról.

A Hungarian Free Press cikke szerint március 16-án a CEU öregdiák-találkozójának volt helyszíne a főkonzulátus manhattani épülete, a vendéglátó pedig a főkonzul, Kumin Ferenc volt. Az eseményen részt vett a CEU kanadai rektora, Michael Ignatieff is, aki beszédében felvázolta az egyetemmel kapcsolatos terveit, és számos kérdésre is válaszolt.

A lap azt írja, Kumin Ferenc – aki ugyancsak járt a CEU-ra – felszólalásában arról beszélt, büszke arra, hogy támogathatja Ignatieffet.

Néhány nappal később – emlékeztet a cikk – Orbán Viktor durva támadást indított a CEU ellen, azt állítva, hogy a "Soros-egyetem" csal, kormánya pedig olyan törvénymódosító javaslatot nyújtott be a parlamentnek, amelynek elfogadása akár az intézmény bezárásához is vezethet.

Ennek nyomán az eseményről készült fotók s más hivatkozások eltűntek a főkonzulátus Facebook-oldaláról.

A cikk szerzője szerint az eset a sztálini időket idézi, amikor nem volt ritka a nemkívánatos személyek eltüntetése a fényképekről.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Itthon

Orbán a CEU-ról: Higgyen a magyar kormány jó szándékában

A parlament rendkívüli tárgyalásba veszi a CEU ellehetetlenítésével járó törvénytervezetet – döntött a Ház, és ehhez Orbán Viktor szavazata is kellett. Az ülésteremből kifelé munkatársunk elcsípte a kormányfőt, és a szédítő tempóról kérdezte. Nincs ok az idegeskedésre – mondta Orbán.

Zuglótól Kőbányáig üldözték a rendőrök a körözött sikkasztót

Zuglótól Kőbányáig üldözték a rendőrök a körözött sikkasztót

Országos akcióban segítik a szegénységben élők regisztrációját az oltásra

Országos akcióban segítik a szegénységben élők regisztrációját az oltásra

Kinyitnak a szerb plázák

Kinyitnak a szerb plázák