szerző:
hvg.hu/MTI
Tetszett a cikk?

Hugh Hefner 91 éves korában hunyt el.

Hugh Hefner, a Playboy alapítója 91 éves korában elhunyt – írja a BBC a Playboy Enterprises közlése alapján. Hefner otthonában, békés körülmények között halt meg. Fia, Cooper Hefner azt mondta, apja nagyon fog hiányozni. Méltatása szerint kivételes és hatásos életet élt, a média és kultúra területén úttörőnek számított, "a szólásszabadság, a polgári jogok és a szexuális szabadság" szószólója is volt.

Hefner 1953-ban kezdte kiadni a Playboyt, ami idővel a legjobban fogyó férfimagazin let világszerte, a csúcson 7 millió példányt adtak el havonta. Az első lapot a konyhájában szerkesztette.

A médiában betöltött szerepe mellett hedonizmusáról is közismert lett, házas- és élettársai között lapja sok modellje tűnt fel. Utoljára 2012-ben, 86 éves korában nősült meg, a nála majdnem 60 évvel fiatalabb Crystal Harrist vette feleségül.

A lapkiadásból multimilliárdossá vált "playboy" üzleti birodalmába kaszinók és éjszakai szórakozóhelyek is tartoznak.

Tudta, hogy a Playboy eredetileg egy autómárka volt?

Elhunyt a férfimagazin alapítója Hugh Hefner, de lapja nevének eredete is érdekes.

Hefner a lapját sosem tekintette szexmagazinnak, bár hírnevét elsősorban a meztelen "playmate"-ek nagy, színes fotóinak köszönheti. Nagy teret adott az interjúknak, leghíresebb megszólalói között ott volt Martin Luther King Jr, John Lennon és Fidel Castro is, szerzői között Norman Mailert és Ray Bradburyt is megtaláljuk. 2015-ben próbálkoztak azzal, hogy "pucérnőtlenítik" a magazint, de ezzel pár hónap után felhagytak.

Hefnernek volt egy legendás villája is, ahol a hírek szerint szinte börtönbe zárta barátnőit. Hamarosan jelentkezünk részletes portréval Hugh Hefnerről.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!