szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Egyensúlyba hozzák az áramtermelés folyamatát a fogyasztással – a politikusok megtanulhatják a venezuelai elnöktől, hogy kell bejelenteni, hogy nem nagyon lesz áram.

"Egyensúlyba hozzuk az áramtermelés és -elosztás folyamatát a fogyasztással", jelentette be Nicolás Maduro venezuelai elnök vasárnap az állami televízióban, amit az emberek 30 napos korlátozásként dekódoltak a közösségi oldalon. Az ország eddig is áramkimaradásokat szenvedett el, elnök meg is találta a hibást: szerinte Washington "terrortámadást követett el Venezuela energiaellátó-hálózata ellen".

Itt látható egy time-lapse videó a caracasi áramkimaradásokról:

Helyi idő szerint péntek kora este borult ismét sötétségbe a venezuelai főváros, Caracas és több nagyváros. Az energiaellátást előzőleg épp péntekre hozták helyre az illetékes hatóságok, miután négy napig nem volt áram a dél-amerikai ország több térségében. Az újabb áramkimaradás elleni tiltakozásul az emberek szombaton lábasokat és serpenyőket ütögetve vonultak ki az utcákra tüntetni. Vasárnap dühös tiltakozók gumiabroncsokat és farönköket gyújtottak fel Caracas belvárosában, az elnöki palota közelében. Jorge Rodríguez kommunikációs miniszter vasárnap közölte: az áramellátás újabb akadozása miatt hétfőn a munkanap délután 2-kor véget ér, a gyerekeknek pedig továbbra sem kell iskolába menniük. A magát januárban Venezuela ideiglenes elnökévé kikiáltó Juan Guaidó ellenzéki vezető szerint nem amerikai összeesküvés, hanem forráshiány és a hanyag karbantartás okozza az áramkimaradásokat.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Világ

Az oroszok is elengedik Maduro kezét?

Egyre több jel utal arra, hogy miután a vezető EU-tagállamok Juan Guaidó parlamenti elnököt ismerték el Venezuela legitim államfőjének, a hivatalos elnök, Nicolás Maduró szövetségesének számító Oroszország is kezdi elengedni a diktatórikus eszközökkel kormányzó volt buszsofőr kezét. Oroszországnak 10 milliárd dollárja bánhatja Maduro bukását.

Járulék-, bér- és rezsitámogatás menthetné meg a fesztiválipart

Járulék-, bér- és rezsitámogatás menthetné meg a fesztiválipart

Egyetlen nap alatt 680 koronavírus-fertőzöttet találtak Lengyelországban

Egyetlen nap alatt 680 koronavírus-fertőzöttet találtak Lengyelországban

A napfénytetőn lógott ki az autóból egy ötméteres pálma

A napfénytetőn lógott ki az autóból egy ötméteres pálma