szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Scott Atlast még Anthony Fauci is támadta, amiért félrevezeti az amerikai elnököt.

Koronavírus – a második év
Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.
Friss cikkek a témában

Beadta lemondását Donald Trumpnak az elnök koronavírusügyi tanácsadója, Scott Atlas – közölte a Fox. A csatorna értesüléseit később Atlas is megerősítette a Twitteren.

Az amerikai orvosok többször is kritizálták, hogy Atlast a nyáron annak ellenére nevezték ki, hogy semmiféle tapasztalata nincs a fertőző betegségek területén.

A tanácsadó többek között megkérdőjelezte a lezárások, a távolságtartás vagy a maszkviselés fontosságát, utóbbit Trump még a kampánya közben is hangoztatta.

A The Guardian azt írja, hogy Atlas egy alkalommal például felszólította Michigan lakóit, hogy szálljanak szembe a Gretchen Whitmer kormányzó által bevezetett korlátozásokkal.

Az Egyesült Államok vezető virológusa, Anthony Fauci is több alkalommal is kritizálta Atlast, amiért megtéveszti és hamis információkkal látja el Trumpot.

Már régóta érett Scott Atlas lemondása, ez egy fontos győzelem a tudomány számára a hazugságok és a hamis információk fölött”

– közölte a Stanfordi Orvosi Egyetem.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Beperli Bayer Zsoltot az I. kerület

Beperli Bayer Zsoltot az I. kerület

Átlépte a 11 ezret a koronavírus magyar áldozatainak száma

Átlépte a 11 ezret a koronavírus magyar áldozatainak száma

Silvio Berlusconit kiengedték a kórházból

Silvio Berlusconit kiengedték a kórházból