Tóta W. Árpád
Tóta W. Árpád

Van végre gyurcsányista hetihetes, amely az első adásával újra megmutatta Gyurcsány Ferenc tragédiáját: a sleppje mindig sokkal bénább és unalmasabb, mint ő maga.

„Ez most nem a humoros része a dolognak, hanem a komoly”, mondja Kerék-Bárczy Szabolcs az ATV Demokraták című műsorának vége felé, és ezt a megjegyzést például nyugodtan ki lehetett volna vágni, ugyanis az az egy óra végig halálosan komoly volt, a humoros részre sor se került. A KDNP sem csinálhatna ennél karót nyeltebb – karóbbat nyelt – talkshow-t, pedig ez itt elvileg a lendületesen megújuló, trendi és fiatalos baloldal zászlóshajója lenne. A bemutatkozás olyanra sikerült, hogy ott Gyurcsány Ferenc lett volna a leglazább arc, ha meghívják.

Kerék-Bárczy fölösleges mondatát azért nem vágták ki, amiért az összes többi gondolati zsákutcát, keresztbedumálástól érthetetlen szöveget és besült poént: a Demokraták élő műsor. Vakmerő kísérlet, ha figyelembe vesszük, hogy a Heti Hetest több óra anyagából legózzák össze, ugyanis még Gálvölgyi János sem akkora nagyágyú, hogy helyből vicces tudna lenni hatvan percen át. Mindezt a szívást az ATV azért vállalta, hogy élőben válaszolhassanak a facebookos kommentekre – de olyan nem jött egy se.

Mélyvízben kapálózik tehát az öt demokrata Gréczy Zsolt műsorvezetésével, aminek többek között az a következménye, hogy a végére Vágó István veszi át a feladatát.

Az ő jelenléte kétségkívül emeli a műsor fényét, mivel korábban sikeres műsorvezető volt, eposzi jelzője szerint a kvízkirály. Csakhogy ez itt nem kvízműsor, márpedig ő alapvetően ahhoz ért; az efféle társalkodáshoz egyelőre kevésbé. De még ha bele is jön, az sem fogja pótolni az önmérsékletet. A debütáló adásban ő engedte fel a legkövérebb lufit: azt találta mondani ugyanis, hogy Dörner György kinevezése sérti a párizsi békeszerződést, tudniillik Dörner náci, és nácinak lenni tilos. Ennél már csak az lenne látványosabb aránytévesztés, ha éjszakánként egy diszkólézerrel várná a bombázókat az Új Színháznál.

A demokraták egyébként megegyeztek abban, hogy nem szabad esélyt adni a náciknak. Ezzel szemben az antidemokraták két csatornával odébb úgy vélik, hogy a kommunistáknak nem szabad esélyt adni, és mindkét csapat igen szabadon határozza meg, ki is az a végső gonosz, akit el kell taposni bármilyen eszközzel.

A műsor szerkesztői érzik a célközönséget, tök természetes, hogy egy ilyen kormányzással szemben megjelennek az efféle harcias válaszok. Csak hát az anyag, az olyan, mint az NDK legó: nem passzol össze, nem áll meg. Pedig van miből dolgozni, Orbán és barátai egy-két-öt évvel korábbi nyilatkozatai önmagukban is elegendőek egy nagy vasárnap esti kabaréhoz. Csakhogy a Demokraták nem röhögni akarnak. Véresen komolyan veszik magukat, mindjárt a szűzfelszállás alkalmával kijelentik, hogy ők alternatívát akarnak teremteni, meg új konzervatív pártot, talán még fülkeforradalmat is.

"Nagyon-nagyon ciki lesz fideszesnek lenni", mondta Gyurcsány Ferenc a minap, és ebben aligha tévedett. A nemzeti pátosz, az egyre üresebb hazudozás meg nagyotmondás, maga a Nemzeti Együttműködés Rendszere kiváló alapanyag lenne egy össznépi röhögéshez, mert a magát szuperhatalomnak képzelő magyar kormány, az nem félelmetes, hanem röhejes. De ezek a demokraták sajnos nem nevetni akarnak, hanem félni. Aminek sajnos az lesz a vége, hogy demokratának lenni is nagyon-nagyon ciki lesz.

(Demokraták. ATV, vasárnap 20:45)

Állj mellénk!

Köszönjük a több mint 4000 tagnak és támogatónak, akik idáig
45 millió forinttal segítették munkánkat.
Ha neked is fontos a minőségi újságírás, csatlakozz!
Már megint kitaláltak valamit a laposföld-hívők, és borítékolható, hogy kínosan végződik majd

Már megint kitaláltak valamit a laposföld-hívők, és borítékolható, hogy kínosan végződik majd

Először bukkant fel a legújabb Ferrari szupersportkocsi természetes élőhelyén - videó

Először bukkant fel a legújabb Ferrari szupersportkocsi természetes élőhelyén - videó

Rendetlenkedik az Apple az iPhone-okon? Panasz nyújtott be a Kaspersky

Rendetlenkedik az Apple az iPhone-okon? Panasz nyújtott be a Kaspersky

Gyalogátkelőn sodort el egy autó egy kislányt

Gyalogátkelőn sodort el egy autó egy kislányt

Katasztrófa lenne a megállapodás nélküli Brexit Hammond szerint

Katasztrófa lenne a megállapodás nélküli Brexit Hammond szerint

Amíg Szalaiék hajtottak, lássuk, mi történt a VIP-páholyban

Amíg Szalaiék hajtottak, lássuk, mi történt a VIP-páholyban