Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X

Négy halottja van a nem annyira beharangozott hóviharnak az USA-ban

Ketten közlekedési balesetben, ketten pedig hólapátolás közben kapott szívroham következtében vesztették életüket. A tragikus eseteket Ohio, Nebraska és Wisconsin államból jelentették. A viharzóna Chicagóban 45 centiméteres hótakarót hagyott hátra.

MTI

Káoszba fulladhat az amerikai terrorellenes művelet Jemenben

A polgárháború, az ország széthullása és az elhúzódó káosz perspektívája kétségessé teszi az al-Kaidával szembeni amerikai terrorelhárítási műveletek helyi támogatását - írta a The Washington Post.

MTI

''Nem tudom, hogyan tud aludni Balog Zoltán"

''Nem tudom, hogyan tud aludni Balog Zoltán"

2014 végén cikkekben bírálta a kormányt a honlapján, a Budapest Beacon hasábjain. Másik lapja, a volt origós munkatársakkal működtetett abcug.hu naponta hozza testközelbe a magyarországi nyomor stációit. Richard Field amerikai üzletember és filantróp korábban támogatta Seres Mária mozgalmát, majd az LMP-t. Lapunknak adott interjújában elmondja, honnan várja a hiteles ellenzéki erő érkezését, miért hamisít tényeket szerinte a kormány, miképp tehet bárki a gyermekéhezés ellen, és hogy lesz-e szobra Magyarországon.

Jövő szeptemberben megy a pápa Amerikába

A katolikus egyházfő hétfőn megerősítette, hogy 2015 szeptemberében az Egyesült Államokba látogat. A pápa hétfőn, a családról szóló vatikáni nemzetközi egyházi találkozón személyesen jelentette be: az Egyesült Államokba utazik, hogy 2015. szeptember 22-e és 27-e között részt vegyen Philadelphiában a Családok Világtalálkozóján.

MTI

A bénult külügy képtelen volt jelezni az amerikai pofont

A bénult külügy képtelen volt jelezni az amerikai pofont

Képtelen a kormányzati apparátus és a magyar diplomácia egy olyan súlyos krízis előrejelzésére, mint amilyet a magyar-amerikai kapcsolatokban tapasztalni. Ami ennél is rosszabb, a helyzet élesre fordulásával láthatóan a megfelelő reagálás képessége is hiányzik. Forrásaink szerint az alsóbb szinteken dolgozók félnek rossz híreket közvetíteni a vezetőiknek, így hiányoznak a fékek, a józan hangok, melyek figyelmeztetnének egy-egy döntés negatív következményére.

Megkérdeztük Orbán Viktort a kitiltási botrányról

Nem úgy tűnt, mint aki éppen tisztázni akarná az ügyet.

Lázár beszél Orbánnal, hogy kérdezze meg a NAV elnökét

Lázár beszél Orbánnal, hogy kérdezze meg a NAV elnökét

Lázár Jánosnak magától nem jutott eszébe, hogy akár meg is kérdezhetnék Vida Ildikót arról, egy kulcsfontosságú állami intézmény vezetőjeként érintett-e az amerikai kitiltási botrányban – derült ki a parlament nemzetbiztonsági bizottságának ülésén. De köszöni szépen a felvetést, továbbítani fogja Varga Mihálynak és Orbán Viktornak. A hvg.hu kérdésére azt mondta, önfeljelentésre kötelezéssel érne fel, ha a kormányzati apparátus tagjainál érdeklődnének.

"A gyanúba került kormánytisztviselőktől meg kell szabadulni"

"A gyanúba került kormánytisztviselőktől meg kell szabadulni"

Még az eddiginél is sokkal kínosabb lehet a magyar kormány, illetve az érintett fideszes üzletemberek, háttéremberek számára a kitiltási botrány, ha nem sikerül nagyon gyorsan, az amerikai kormánynak megfelelő módon rendezni az ügyet. Edward Snowden nyilvánosságra hozott titkosszolgálati információiból ugyanis nemcsak az derült ki, hogy az amerikai fél valószínűleg lehallgatóközpontot működtet Budapesten, hanem az is, hogy a magyar politikusok árulkodósak, így aztán Washingtonban pontosan tudják, hogy mi történik Magyarországon.

Két koki, egy nagy saller: rég volt ilyen rossz hete az Orbán-kormánynak

Két koki, egy nagy saller: rég volt ilyen rossz hete az Orbán-kormánynak

Kizárási eljárás indult Magyarország ellen a világ demokráciáit tömörítő szervezetben. Egy sor fél-, és valódi diktatúra után Magyarországra érkezett vizsgálódni az újságírókat védő nemzetközi tanács, most először dolgoznak az EU-ban. Ezek egyelőre csak presztízsveszteséget jelentenek az Orbán-kormánynak, az amerikai kitiltási botránynak súlyos következményei lehetnek. Mindezt egy hét alatt behúzni: igazi diplomáciai bravúr.

Ügyes trükkel lepleznék le az Amerikából kitiltott magyarokat

Vacsorázni hívják őket New York-ba. Aki nem megy, legalábbis gyanús lehet.

Kínos és veszélyes - A kitiltási botrány tíz pontban

Kínos és veszélyes - A kitiltási botrány tíz pontban

Megpróbáltuk összeszedni, amit a magyar-amerikai kapcsolatok eddigi legsúlyosabb botrányáról az "utcán beszélnek". Csak minket ütnek? Ez egy sima korrupciós ügy, vagy már maga a nagypolitika? Az ellenzék ármánykodása van a kitiltások mögött? Mit tehet a kormány? És mi jöhet még? Íme, a válaszok!

Hirdetés

Kitiltási botrány: "a korrupciós bélyeg a teljes kormányon ragad"

Az MSZP vasárnap felszólította Orbán Viktor miniszterelnököt, hogy soron kívüli vizsgálattal derítse ki, az Egyesült Államok mely kormányzati szereplők beutazását tiltotta meg korrupció gyanúja miatt - jelentette be Harangozó Tamás, a szocialisták frakcióvezető-helyettese Budapesten sajtótájékoztatón.

Már csak egyet kell aludnia: kezdődik a magyar külügyminiszter vesszőfutása

Már csak egyet kell aludnia: kezdődik a magyar külügyminiszter vesszőfutása

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfőn Luxemburgba látogat, ahol a Külügyek Tanácsa ülésén vesz részt. Diplomáciai forrásaink szerint kizárt, hogy legalább informális módon nem hozzák fel tárgyalópartnerei az Amerikából kitiltott magyar kormánytisztviselők ügyét. Szijjártó Péter innen egyenesen Washingtonba utazik, ahol többek között azzal a Victoria Nulanddal is találkozik, aki nyilvánosan is kiosztotta Orbán Viktor és kormányát három hete.

Tartós nyomás alá kerülhet az Orbán-kormány

Tartós nyomás alá kerülhet az Orbán-kormány

A jövőben akár rendszeressé is válthatnak az olyan nyílt bírálatok a magyar kormánnyal szemben, mint Barack Obama beszéde a civil szervezetekkel szembeni hatósági zaklatásról. Ez a beszéd súlyosabb figyelmeztetés volt annál a diplomáciai jegyzéknél is, amit 2011 őszén kapott a kormány az akkori amerikai nagykövettől. Cserébe a magyar külügy bekérette az amerikai ügyvivőt.

Hirdetés

Az irakiak és az amerikaiak áttörték az Iszlám Állam állásait

Iraki biztonsági erők és síita milíciák tagjai megtörték vasárnap az Iszlám Állam (IÁ) nevű dzsihadista szervezet ostromgyűrűjét a Bagdadtól 160 kilométerre északra lévő, többségében síita türkmének lakta Amerli körül, és bevonultak a városba - közölték iraki tisztségviselők.

MTI

Nem emberek hurcolhatták be a tuberkulózist Amerikába

A fókafélék hurcolhatták be a tuberkulózist az amerikai kontinensre, jóval az európai hódítók előtt - derítette ki egy nemzetközi kutatócsoport a kórokozónak ősi perui emberi maradványokból izolált DNS-e alapján.

MTI

Ez a cég készíti Amerika legjobb hamburgerét

Ez a cég készíti Amerika legjobb hamburgerét

Nagy meglepetésre egy viszonylag ismeretlen családi vállalkozás hamburgere lett a legjobb az USA-ban a fogyasztói felmérések szerint.

hvg.hu

Még az üzletemberek is a meccset nézik az USA-ban

Még az üzletemberek is a meccset nézik az USA-ban

Az USA-ból Németországba irányuló konferenciahívások jelentősen lecsökkentek, amikor meccset adtak a tévében.

hvg.hu

"Leszoptuk Amerikát": "őszödi botrány" jöhet Lengyelországban is

A Wprost lengyel heti magazin közölte: megszerezte egy beszélgetés felvételét, amelyen Radoslaw Sikorski lengyel külügyminiszter kijelenti, hogy az Egyesült Államokhoz fűződő szoros kapcsolatok "mit sem érnek", sőt "még károsak is, mert hamis biztonságérzetet keltenek".

Bankcsődök Amerikában: idén eddig tíz

Tizenegy bank ment csődbe az idén eddig az Egyesült Államokban, tavaly összesen 24 bankot zártak be a tengerentúlon.

Hirdetés
12337

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X