Bejelentkezés  

Még mindig nem akarnak ugyanannyi pénzt adni a nőknek a republikánusok

A republikánus amerikai szenátorok ismét a nők egyenlő bérezése ellen szavaztak. Az idei immár a harmadik olyan választási év Amerikában, amikor a demokraták a nemek bérezésének kiegyenlítését szorgalmazták, a republikánusok pedig az indítvány ellen szavaznak.

MTI

Eddig nem volt gond az amerikai voksoláson

Rendben folyt szombaton, a nap első felében az országgyűlési választás az észak-amerikai magyar külképviseleteken.

MTI

Iszlám kárhoztatta film a legsikeresebb Amerikában

A Noé vezette a hétvégi észak-amerikai kasszasikerlistát.

MTI

Egy kisfiú DNS-e segített felderíteni az amerikai őslakosok eredetét

Ázsiából származnak Amerika őslakosai – erősítette meg a közkeletű nézetet egy kisfiú 12 600 éves maradványaiból nyert DNS elemzése.

MTI

Leáldozott a plázák korának?

Leáldozott a plázák korának?

Az egész Egyesült Államokban terjed az a jelenség, hogy a korábban népszerű és pulzáló bevásárlóközpontok folyamatosan hanyatlanak, az üzletek előbb elnéptelenednek, majd bezárnak, míg végül maguknak a plázáknak is ki kell tenniük a bezárt táblát. Elemzők szerint a folyamat visszafordíthatatlan, az elkövetkező évtizedek nagy feladata lesz a megüresedett épületek lerombolása, majd a telkek újrahasznosítása.

hvg.hu

Bőr alatti bankkártya-szkenner Amerikában

Bőr alatti bankkártya-szkenner Amerikában

Az emberek bőr alatti, egyedi vénamintázatát ismeri fel egy új amerikai bankkártya szkenner, amelyet idén januárban mutattak be a Las Vegas-i Consumer Electronics Show-n. A készülék szinkronizálja a felhasználó bankkártya adatait a csak rá jellemző, egyedi vénahálózatával, így fizetéskor elegendő a csuklónkat vagy a tenyerünket odatartani a készülékhez, és máris fizethetünk bankkártya nélkül is. A rendszer értékesítése februárban kezdődik az USA-ban, a vételárról egyelőre nincs információ.

Az izraeli védelmi miniszter bocsánatot kért Kerrytől

Móse Jaalon megszállottnak és magát messiásnak képzelőnek nevezte az amerikai külügyminisztert. Szerinte az amerikai biztonsági terv kevesebbet ér, mint a papír, amire írták.

MTI

Elátkozott városé az egyik legjelentősebb amerikai műgyűjtemény

A Detroit Institute of Art (DIA) az ország egyik leggazdagabb művészeti múzeuma, legbecsesebb tárgyainak értéke elérheti a 867 millió dollárt. Nemrég mozgalom indult, hogy megakadályozzák a gyűjtemény elkótyavetyélését.

MTI

Szibériai időjárás Amerikában – Nagyítás-fotógaléria

Szibériai időjárás Amerikában – Nagyítás-fotógaléria

Az elmúlt két évtized leghidegebb ''sarkköri légörvénye'' uralkodott el hétfőn az Egyesült Államok keleti felében, kiterjedt területeken negatív rekord-közelségű, dermesztő fagyot okozva: a Nagy Tavak környékén hétfőn a lehűlés megközelítette a mínusz 25-30 fokot, a térség lakosságát figyelmeztették a rendkívüli veszélyre. Az északkeleti partvidéken jelenleg felmelegedés tapasztalható, ám az előrejelzések szerint a hőmérséklet egyetlen nap leforgása alatt akár 33 fokot is eshet. New Yorkban, ahol jelenleg mintegy 10 fok van, kedden mínusz 22 fokos fagy is lehetséges. Hétfő reggelre egyedül a chicagói repülőtéren több mint kétezer repülőjáratot töröltek helyi idő szerint vasárnap az Egyesült Államok északkeleti részét továbbra is a markában tartó rendkívüli hideghullám miatt, több városban zárva maradtak az iskolák. A csúszós utak és a rossz látási viszonyok következtében az elmúlt napokban Michigan, Kentucky, Indiana és Illinois államban tragikus közlekedési balesetek történtek. Az ország sok részén már évtizedek óta nem volt ilyen hideg, az időjárás-jelentések szerint hétfőn és a következő napokban pedig még tovább eshet a hőmérséklet. Képes összeállításunk az elmúlt hétről.

hvg.hu

60 centis hó és ítéletidő Amerikában - fotók

60 centis hó és ítéletidő Amerikában - fotók

Több amerikai városban is szükségállapotot hirdettek az ítéletidő miatt. A legnagyobb káosz a meteorológiai szolgálat szerint New York és Massachusetts állam sűrűn lakott vidékein alakult ki. Bostonban a hóréteg vastagsága elérte a 45 centimétert, de a nagyvárostól északra 60 centiméteres havat is mértek.

hvg.hu

Még mindig félmillióan vannak áram nélkül Amerikában

Éjt nappallá téve dolgoztak a szerelők az Egyesült Államok középső és északkeleti, valamint Kanada keleti részén kedden is, hogy helyreállítsák az áramszolgáltatást félmillió háztartásban, ahol egyelőre kénytelenek hidegben és sötétben ünnepelni a karácsonyt. A térségen a múlt hét végén átsöprő jégvihar legalább huszonnégy ember életét követelte.

MTI

Halálos karácsony Amerikában

Bár az energiaszolgáltatók kedden nagy erőkkel dolgoztak, még mindig százezreket fenyeget az a veszély Kanadában és az Egyesült Államok középső és déli részén, hogy áram nélkül ünneplik a karácsonyt.

MTI

Hét hónap alatt keres annyit a Meki dolgozója, mint a vezér egy óra alatt

Csaknem hét hónapot kell dolgoznia a McDonald’s egy amerikai alkalmazottjának, hogy annyit keressen, mint a cég vezérigazgatója egy óra alatt – írja a 444.hu az AtlanticCities összeállítása alapján.

hvg.hu

Azért rúgtak ki két biztonságit, mert focistával fotózkodtak

Két biztonsági őrt kirúgtak, mert közös fotót csináltak egy amerikaifutball-játékossal, Tom Brady-vel. Az őket foglalkoztató cég szerint ez szabályellenes volt, mivel munkaidőben történt – írja a jobs.aol.com.

hvg.hu

Magyar komédiás hódította meg Amerikát

5000 dollár és szerződés ütötte a markát a budapesti születésű, Kaliforniában élő Kaszás Zoltánnak Seattle-ben, a világ legnagyobb turnézó humorfesztiválján.

hvg.hu

Lenyomta a Twitter a Facebookot Amerikában

A Twitter felé billent az amerikai kamaszok preferenciája a Facebookkal szemben egy befektetési bank felmérése szerint.

MTI

Ebben a 10 városban a legrosszabb pályakezdő munkanélkülinek lenni

Melyik az a 10 város, ahol a legrosszabb helyzetben vannak a pályakezdő munkanélküliek? A Business Insider összeállításából kiderül.

hvg.hu

Megduplázódott egy hónap alatt az amerikai törlesztéskockázat

Jelentős drágulással idei éves csúcsára emelkedett a csütörtöki londoni kereskedésben az amerikai államadósság-törlesztési kockázat fedezeti ügyleteinek költsége. Mindez tükrözi a piaci szereplők egyre erősödő félelmeit az amerikai költségvetés és főleg az államadósság-limit emelése körüli politikai patthelyzet miatt.

MTI

Apró hibáért is kirúghatják a kényszerszabadságra küldött amerikaiakat

Azon felül, hogy fizetés nélküli szabadságra küldték Amerikában a szövetségi kormány nagyjából 800 ezer dolgozóját, az egyébként a mindennapjaikhoz tartozó eszközeiket sem használhatnák.

hvg.hu

Nem kapott amerikai vízumot a szudáni államfő

A szudáni külügyminisztériumba kérették az Egyesült Államok kartúmi ügyvivőjét, mert Washington nem adott beutazási engedélyt az ország államfőjének - jelentette szombaton a helyi sajtó.

MTI
12336

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X