Vesztegetés miatt meszelték el az Alstom konszernt

Több mint 772 millió dollárra büntette az egyik amerikai bíróság a francia Alstom SA gépipari konszernt., vesztegetés miatt.

A VW menedzserek állítólag nem mernek Amerikába utazni

A VW menedzserek állítólag nem mernek Amerikába utazni

A cég tagadja a lapértesülést.

hvg.hu

Postás helyett hamarosan drón hozza a csomagot

Postás helyett hamarosan drón hozza a csomagot

A világ legnagyobb áruházlánca elkezdi az éles tesztet, és Amerikában nagyon hamar beindíthatja a szolgáltatást.

hvg.hu

Pár cég tartja kezében majdnem az összes vásárlásunkat

Pár cég tartja kezében majdnem az összes vásárlásunkat

A kedvenc márkáink gyakran ugyanahhoz az érdekkörhöz tartoznak.

hvg.hu

Kevesebb befektetést hoz Amerika az országba, de még mindig a második a németek után

Még mindig közel százezer embert foglalkoztatnak az amerikai cégek Magyarországon, annak ellenére, hogy a Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint az amerikai vállalatok arányaiban egyre kisebb mértékben veszik ki a részüket az országba beáramló tőkeállományból.

hvg.hu

Történelmi áttörés a női egyenjogúságban

Történelmi áttörés a női egyenjogúságban

Amerika történetében először két hölgy is elvégezte minden idők legkeményebb katonai kiképzését, az elit Ranger iskolát. Egyelőre még ők sem vehetnek részt az US Ranger elit alakulat munkájában és nem szolgálhatnak közvetlenül a frontvonalon, ugyanakkor a Pentagon már bejelentette, hogy közeljövőben határozott lépéseket tesz a nők egyenjogúságának előmozdításáért az amerikai hadseregben.

hvg.hu

Amerika hivatalosan is rubeolamentes már

A világon elsőként Észak- és Dél-Amerikát hivatalosan is rubeolamentessé nyilvánította az ENSZ Egészségügyi Világszervezete csütörtökön.

MTI

Meghívott egy orvost vacsorára? Lehet, hogy amerikai törvényt sértett vele

Meghívott egy orvost vacsorára? Lehet, hogy amerikai törvényt sértett vele

Kevés magyar cégvezető van tisztában azzal, milyen kockázattal és főleg mekkora pénzbírsággal járhat, ha megsérti a korrupcióellenes amerikai szabályokat. Márpedig nem is hinné, hogy azokat milyen könnyen meg lehet sérteni.

hvg.hu

Négy halottja van a nem annyira beharangozott hóviharnak az USA-ban

Ketten közlekedési balesetben, ketten pedig hólapátolás közben kapott szívroham következtében vesztették életüket. A tragikus eseteket Ohio, Nebraska és Wisconsin államból jelentették. A viharzóna Chicagóban 45 centiméteres hótakarót hagyott hátra.

MTI

Káoszba fulladhat az amerikai terrorellenes művelet Jemenben

A polgárháború, az ország széthullása és az elhúzódó káosz perspektívája kétségessé teszi az al-Kaidával szembeni amerikai terrorelhárítási műveletek helyi támogatását - írta a The Washington Post.

MTI

''Nem tudom, hogyan tud aludni Balog Zoltán"

''Nem tudom, hogyan tud aludni Balog Zoltán"

2014 végén cikkekben bírálta a kormányt a honlapján, a Budapest Beacon hasábjain. Másik lapja, a volt origós munkatársakkal működtetett abcug.hu naponta hozza testközelbe a magyarországi nyomor stációit. Richard Field amerikai üzletember és filantróp korábban támogatta Seres Mária mozgalmát, majd az LMP-t. Lapunknak adott interjújában elmondja, honnan várja a hiteles ellenzéki erő érkezését, miért hamisít tényeket szerinte a kormány, miképp tehet bárki a gyermekéhezés ellen, és hogy lesz-e szobra Magyarországon.

Jövő szeptemberben megy a pápa Amerikába

A katolikus egyházfő hétfőn megerősítette, hogy 2015 szeptemberében az Egyesült Államokba látogat. A pápa hétfőn, a családról szóló vatikáni nemzetközi egyházi találkozón személyesen jelentette be: az Egyesült Államokba utazik, hogy 2015. szeptember 22-e és 27-e között részt vegyen Philadelphiában a Családok Világtalálkozóján.

MTI

A bénult külügy képtelen volt jelezni az amerikai pofont

A bénult külügy képtelen volt jelezni az amerikai pofont

Képtelen a kormányzati apparátus és a magyar diplomácia egy olyan súlyos krízis előrejelzésére, mint amilyet a magyar-amerikai kapcsolatokban tapasztalni. Ami ennél is rosszabb, a helyzet élesre fordulásával láthatóan a megfelelő reagálás képessége is hiányzik. Forrásaink szerint az alsóbb szinteken dolgozók félnek rossz híreket közvetíteni a vezetőiknek, így hiányoznak a fékek, a józan hangok, melyek figyelmeztetnének egy-egy döntés negatív következményére.

Megkérdeztük Orbán Viktort a kitiltási botrányról

Nem úgy tűnt, mint aki éppen tisztázni akarná az ügyet.

Lázár beszél Orbánnal, hogy kérdezze meg a NAV elnökét

Lázár beszél Orbánnal, hogy kérdezze meg a NAV elnökét

Lázár Jánosnak magától nem jutott eszébe, hogy akár meg is kérdezhetnék Vida Ildikót arról, egy kulcsfontosságú állami intézmény vezetőjeként érintett-e az amerikai kitiltási botrányban – derült ki a parlament nemzetbiztonsági bizottságának ülésén. De köszöni szépen a felvetést, továbbítani fogja Varga Mihálynak és Orbán Viktornak. A hvg.hu kérdésére azt mondta, önfeljelentésre kötelezéssel érne fel, ha a kormányzati apparátus tagjainál érdeklődnének.

"A gyanúba került kormánytisztviselőktől meg kell szabadulni"

"A gyanúba került kormánytisztviselőktől meg kell szabadulni"

Még az eddiginél is sokkal kínosabb lehet a magyar kormány, illetve az érintett fideszes üzletemberek, háttéremberek számára a kitiltási botrány, ha nem sikerül nagyon gyorsan, az amerikai kormánynak megfelelő módon rendezni az ügyet. Edward Snowden nyilvánosságra hozott titkosszolgálati információiból ugyanis nemcsak az derült ki, hogy az amerikai fél valószínűleg lehallgatóközpontot működtet Budapesten, hanem az is, hogy a magyar politikusok árulkodósak, így aztán Washingtonban pontosan tudják, hogy mi történik Magyarországon.

Két koki, egy nagy saller: rég volt ilyen rossz hete az Orbán-kormánynak

Két koki, egy nagy saller: rég volt ilyen rossz hete az Orbán-kormánynak

Kizárási eljárás indult Magyarország ellen a világ demokráciáit tömörítő szervezetben. Egy sor fél-, és valódi diktatúra után Magyarországra érkezett vizsgálódni az újságírókat védő nemzetközi tanács, most először dolgoznak az EU-ban. Ezek egyelőre csak presztízsveszteséget jelentenek az Orbán-kormánynak, az amerikai kitiltási botránynak súlyos következményei lehetnek. Mindezt egy hét alatt behúzni: igazi diplomáciai bravúr.

Ügyes trükkel lepleznék le az Amerikából kitiltott magyarokat

Vacsorázni hívják őket New York-ba. Aki nem megy, legalábbis gyanús lehet.

Kínos és veszélyes - A kitiltási botrány tíz pontban

Kínos és veszélyes - A kitiltási botrány tíz pontban

Megpróbáltuk összeszedni, amit a magyar-amerikai kapcsolatok eddigi legsúlyosabb botrányáról az "utcán beszélnek". Csak minket ütnek? Ez egy sima korrupciós ügy, vagy már maga a nagypolitika? Az ellenzék ármánykodása van a kitiltások mögött? Mit tehet a kormány? És mi jöhet még? Íme, a válaszok!

Kitiltási botrány: "a korrupciós bélyeg a teljes kormányon ragad"

Az MSZP vasárnap felszólította Orbán Viktor miniszterelnököt, hogy soron kívüli vizsgálattal derítse ki, az Egyesült Államok mely kormányzati szereplők beutazását tiltotta meg korrupció gyanúja miatt - jelentette be Harangozó Tamás, a szocialisták frakcióvezető-helyettese Budapesten sajtótájékoztatón.

12338
Keresse az újságárusoknál!
Előfizetek a HVG-re

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X