Bejelentkezés  

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X

Az irakiak és az amerikaiak áttörték az Iszlám Állam állásait

Iraki biztonsági erők és síita milíciák tagjai megtörték vasárnap az Iszlám Állam (IÁ) nevű dzsihadista szervezet ostromgyűrűjét a Bagdadtól 160 kilométerre északra lévő, többségében síita türkmének lakta Amerli körül, és bevonultak a városba - közölték iraki tisztségviselők.

MTI

Nem emberek hurcolhatták be a tuberkulózist Amerikába

A fókafélék hurcolhatták be a tuberkulózist az amerikai kontinensre, jóval az európai hódítók előtt - derítette ki egy nemzetközi kutatócsoport a kórokozónak ősi perui emberi maradványokból izolált DNS-e alapján.

MTI

Ez a cég készíti Amerika legjobb hamburgerét

Ez a cég készíti Amerika legjobb hamburgerét

Nagy meglepetésre egy viszonylag ismeretlen családi vállalkozás hamburgere lett a legjobb az USA-ban a fogyasztói felmérések szerint.

hvg.hu

Még az üzletemberek is a meccset nézik az USA-ban

Még az üzletemberek is a meccset nézik az USA-ban

Az USA-ból Németországba irányuló konferenciahívások jelentősen lecsökkentek, amikor meccset adtak a tévében.

hvg.hu

"Leszoptuk Amerikát": "őszödi botrány" jöhet Lengyelországban is

A Wprost lengyel heti magazin közölte: megszerezte egy beszélgetés felvételét, amelyen Radoslaw Sikorski lengyel külügyminiszter kijelenti, hogy az Egyesült Államokhoz fűződő szoros kapcsolatok "mit sem érnek", sőt "még károsak is, mert hamis biztonságérzetet keltenek".

Bankcsődök Amerikában: idén eddig tíz

Tizenegy bank ment csődbe az idén eddig az Egyesült Államokban, tavaly összesen 24 bankot zártak be a tengerentúlon.

New York-i vámosok csaptak le a világhírű magyar zenekarra

New York-i vámosok csaptak le a világhírű magyar zenekarra

New York-i vámosok az elefántcsont-kereskedelemre vonatkozó szabályozás miatt koboztak el hegedűvonókat a metropoliszban fellépő Budapesti Fesztiválzenekartól.

hvg.hu

Ha ezt megnézi, többet nem akar vezetés közben SMS-ezni!

Az amerikai közlekedési hatóság gondatlan vezetés ellenes kampányának részeként az alábbi reklámszpottal igyekszik jobb belátásra bírni a vezetés közben SMS-ezőket.

hvg.hu

Börtönbe kerül, ha fagyit tesz a farzsebébe! - íme Amerika legbizarrabb törvényei

Börtönbe kerül, ha fagyit tesz a farzsebébe! - íme Amerika legbizarrabb törvényei

A dizájnfotós, Olivia Locher amolyan képes illusztrációval hívja fel a figyelmet az Egyesült Államok egy-egy szövetségi államában a mai napig érvényben lévő furcsa, nevetséges, de gyakran bizarr törvényeire.

Még mindig nem akarnak ugyanannyi pénzt adni a nőknek a republikánusok

A republikánus amerikai szenátorok ismét a nők egyenlő bérezése ellen szavaztak. Az idei immár a harmadik olyan választási év Amerikában, amikor a demokraták a nemek bérezésének kiegyenlítését szorgalmazták, a republikánusok pedig az indítvány ellen szavaznak.

MTI

Eddig nem volt gond az amerikai voksoláson

Rendben folyt szombaton, a nap első felében az országgyűlési választás az észak-amerikai magyar külképviseleteken.

MTI

Iszlám kárhoztatta film a legsikeresebb Amerikában

A Noé vezette a hétvégi észak-amerikai kasszasikerlistát.

MTI

Egy kisfiú DNS-e segített felderíteni az amerikai őslakosok eredetét

Ázsiából származnak Amerika őslakosai – erősítette meg a közkeletű nézetet egy kisfiú 12 600 éves maradványaiból nyert DNS elemzése.

MTI

Leáldozott a plázák korának?

Leáldozott a plázák korának?

Az egész Egyesült Államokban terjed az a jelenség, hogy a korábban népszerű és pulzáló bevásárlóközpontok folyamatosan hanyatlanak, az üzletek előbb elnéptelenednek, majd bezárnak, míg végül maguknak a plázáknak is ki kell tenniük a bezárt táblát. Elemzők szerint a folyamat visszafordíthatatlan, az elkövetkező évtizedek nagy feladata lesz a megüresedett épületek lerombolása, majd a telkek újrahasznosítása.

hvg.hu

Bőr alatti bankkártya-szkenner Amerikában

Bőr alatti bankkártya-szkenner Amerikában

Az emberek bőr alatti, egyedi vénamintázatát ismeri fel egy új amerikai bankkártya szkenner, amelyet idén januárban mutattak be a Las Vegas-i Consumer Electronics Show-n. A készülék szinkronizálja a felhasználó bankkártya adatait a csak rá jellemző, egyedi vénahálózatával, így fizetéskor elegendő a csuklónkat vagy a tenyerünket odatartani a készülékhez, és máris fizethetünk bankkártya nélkül is. A rendszer értékesítése februárban kezdődik az USA-ban, a vételárról egyelőre nincs információ.

Az izraeli védelmi miniszter bocsánatot kért Kerrytől

Móse Jaalon megszállottnak és magát messiásnak képzelőnek nevezte az amerikai külügyminisztert. Szerinte az amerikai biztonsági terv kevesebbet ér, mint a papír, amire írták.

MTI

Elátkozott városé az egyik legjelentősebb amerikai műgyűjtemény

A Detroit Institute of Art (DIA) az ország egyik leggazdagabb művészeti múzeuma, legbecsesebb tárgyainak értéke elérheti a 867 millió dollárt. Nemrég mozgalom indult, hogy megakadályozzák a gyűjtemény elkótyavetyélését.

MTI

Szibériai időjárás Amerikában – Nagyítás-fotógaléria

Szibériai időjárás Amerikában – Nagyítás-fotógaléria

Az elmúlt két évtized leghidegebb ''sarkköri légörvénye'' uralkodott el hétfőn az Egyesült Államok keleti felében, kiterjedt területeken negatív rekord-közelségű, dermesztő fagyot okozva: a Nagy Tavak környékén hétfőn a lehűlés megközelítette a mínusz 25-30 fokot, a térség lakosságát figyelmeztették a rendkívüli veszélyre. Az északkeleti partvidéken jelenleg felmelegedés tapasztalható, ám az előrejelzések szerint a hőmérséklet egyetlen nap leforgása alatt akár 33 fokot is eshet. New Yorkban, ahol jelenleg mintegy 10 fok van, kedden mínusz 22 fokos fagy is lehetséges. Hétfő reggelre egyedül a chicagói repülőtéren több mint kétezer repülőjáratot töröltek helyi idő szerint vasárnap az Egyesült Államok északkeleti részét továbbra is a markában tartó rendkívüli hideghullám miatt, több városban zárva maradtak az iskolák. A csúszós utak és a rossz látási viszonyok következtében az elmúlt napokban Michigan, Kentucky, Indiana és Illinois államban tragikus közlekedési balesetek történtek. Az ország sok részén már évtizedek óta nem volt ilyen hideg, az időjárás-jelentések szerint hétfőn és a következő napokban pedig még tovább eshet a hőmérséklet. Képes összeállításunk az elmúlt hétről.

hvg.hu

60 centis hó és ítéletidő Amerikában - fotók

60 centis hó és ítéletidő Amerikában - fotók

Több amerikai városban is szükségállapotot hirdettek az ítéletidő miatt. A legnagyobb káosz a meteorológiai szolgálat szerint New York és Massachusetts állam sűrűn lakott vidékein alakult ki. Bostonban a hóréteg vastagsága elérte a 45 centimétert, de a nagyvárostól északra 60 centiméteres havat is mértek.

hvg.hu

Még mindig félmillióan vannak áram nélkül Amerikában

Éjt nappallá téve dolgoztak a szerelők az Egyesült Államok középső és északkeleti, valamint Kanada keleti részén kedden is, hogy helyreállítsák az áramszolgáltatást félmillió háztartásban, ahol egyelőre kénytelenek hidegben és sötétben ünnepelni a karácsonyt. A térségen a múlt hét végén átsöprő jégvihar legalább huszonnégy ember életét követelte.

MTI
12336

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X