hvg.hu Gazdaság

A hasukat szeretik, de az éttermen spórolnak az amerikaiak

Öt éve nem volt példa arra, ami a harmadik negyedévben megtörtént az amerikai gyorséttermi láncokkal. Csökkent a forgalmuk. Igaz, éves összevetésben csak egy százalék a visszaesés. Az igazi gondot az jelenti, hogy változnak a fogyasztói szokások. Inkább otthon esznek az amerikaiak. Mert olcsóbb.

MTI Világ

Ezért tűnt el Hillary Clinton

A közvetlenül az elveszített elnökválasztás után mondott beszéde óta először jelent meg a nyilvánosság előtt Hillary Clinton szerdán. Azt is elárulta, mit csinált eddig.

Gazdaság

Ezért tepernek jobban az amerikaiak a munkahelyükön, mint az európaiak

Ennek járt utána három közgazdász. A hetvenes években még nem volt jelentős különbség Amerika és Európa között, most viszont igen. Míg Itáliában egy munkavállaló átlagosan alig 18 órát dolgozik egy héten, addig az Egyesült Államokban több mint 25-öt. Magyarországon valamivel több, mint 20-at.

hvg.hu Világ

A punci-gate után sorban dőlnek ki befolyásos támogatói Trump mögül

A választáson mindig aktívabb nőket idegenítette el magától Donald Trump, miután kiszivárogtattak róla egy 2005-ös hangfelvételt, amelyen igazi tahó módjára nyilatkozik a nőkről. A botrányjelölt mögül sorra kihátrálnak republikánus támogatói is, hiszen jelöltjük magatartása már kongresszusi többségüket is veszélyezteti - írja a HVG e heti elemzésében.

hvg.hu Gazdaság

A világ vezető hatalmában félmillió házban nincs meleg víz és WC

Flint városában, Michigan államban olyan régiek a vízvezetékcsövek, hogy a polgárok ólomtartalmú vizet isznak. Erre felfigyeltek, hiszen választási kampány van, amikor a szegények szavazata is számít. Aztán az alaposabb vizsgálat kimutatta: csaknem 500 ezer amerikai háztartásban nincs meleg víz és WC a huszonegyedik században.

1 2 3 4 5 6 7
40
A címlapról ajánljuk