MTI Gazdaság

Kivinnék a Bubit egészen Szentendréig egymilliárdért

A kormány meghatározta a Dunakanyar kiemelt turisztikai térségbe tartozó településeket, valamint elfogadta a térségben megvalósítandó egyes fejlesztésekről szóló, a 2017-2030 közötti időszakra vonatkozó stratégiai fejlesztési programot - derült ki a Magyar Közlönyben pénteken közzétett kormányhatározatból.

Bicsérdi Ádám Plázs

A nagy Duna-keringő: hol van az a régi plázs?

Néhány éve felerősödtek azok hangok, hogy ideje lenne a Dunát Budapesten is vonzó, gyalog is könnyen megközelíthető hellyé varázsolni. A szándék valósnak tűnik, a megvalósításában viszont egyelőre a civilek, főleg a Valyo csapata jeleskedik. Valami beindult a fővárosban is, de még mindig lenne mit ellesni néhány környező országtól. Ha viszont valaki a magyarországi Duna-szakasz rejtett kincseit fedezné fel, annak is van néhány tippünk. Nagy bel- és külföldi Duna-keringő.

M. László Ferenc Itthon

Menekülnek az emberek a Dunakanyarból

Rengeteg az eladó ház, nyaraló a Kádár-kori középosztály álmai netovábbját megtestesítő Dunakanyarban. Több a hirdetés, mint a budai agglomeráció déli részén. A tehetősebbek egykor kedvelt vidéke fokozatosan elnéptelenedik, egyre kevesebben bírják, hogy lakásuk mellett egy nyaralót is fenntartsanak. Mások a devizahitelüket próbálják rendezni azzal, hogy dobra verik a vagyonuk egy részét.

MTI Itthon

Újra hajóznának a Dunakanyar falvai

A jelenleg társadalmi egyeztetés alatt álló Nemzeti Közlekedési Stratégiában rögzíti a jövőre vonatkozó közlekedéspolitikai elképzeléseit a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM), a közlekedési módokkal foglalkozó vitaanyag tartalmazza a vízi közlekedés fejlesztési lehetőségeinek vizsgálatát is.

MTI Itthon

A Dunakanyar hajójáratainak felélesztését kéri 11 polgármester

A Dunakanyar hajóközlekedésének visszaállítását szeretnék elérni a térség önkormányzatai. Levelet írt a kormány több tagjának 11 település polgármestere és a Nagybörzsöny-Szob Erdei Kisvasútért Közalapítvány. Azt kérik, hogy a kormány éljen a Mahart PassNave Személyhajózási Kft. többségi tulajdonrészének megvásárlásával megnyílt lehetőséggel, és kezdje meg a Dunakanyar menetrend szerinti személyhajózásának újjászervezését.

MTI Shake

Elkanászodtak a vaddisznók a Dunakanyarban

Több lakossági panasz érkezett az elmúlt időszakban a Pest megyei, főként a Dunakanyarban lévő települések önkormányzataihoz a belterületi kertekben megjelenő vaddisznókról, a gondot több helyen kilövéssel orvosolják - tudta meg az érintett városok hivatalos közleményeiből, a Pilisi Parkerdő Zrt.-től, illetve a rendőrségtől.

MTI Plázs

Megszépült a Julianus-kilátó

Megszépült és ismét biztonságosan látogatható a legszebb dunakanyari panorámát nyújtó Julianus-kilátó Nagymaros fölött.

MTI Itthon

Tizedelik a szúnyogokat a Dunakanyarban

Zajlik az árvíz utáni szúnyoggyérítés a Dunakanyarban is, a helyiek csütörtökön is számíthatnak a sárga repülőgépek és a földi szúnyogmentesítő járművek megjelenésére - közölte a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a honlapján.

Közlekedés

Árvíz: egyre több utat zárnak le a Dunakanyarban

Aki a Dunakanyarba indul, mindenképpen érdeklődjön telefonon vagy az interneten, mert a folyó gyors áradása miatt szinte óráról órára nő a lezárt utak száma – erre hívta fel a figyelmet csütörtök este a közútkezelő.

1 2

A címlapról ajánljuk