szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Kétszáz forintért biciklit is lehet szállítani Nagymaros és Zebegény között.

Sikeres volt a vonatpótló hajójárat Nagymaros és Zebegény között, ezért a MAHART július 3-tól elindít egy olyan hop on-hop off járatot, ami a két települést köti össze a turizmus kiszolgálása és beindítása érdekében, közölte a vállalat a Facebookon.

A járattal a nyáron a Visegrád-Nagymaros-Zebegény-Dömös-Nagymaros-Visegrád szakaszon lehet majd közlekedni, ráadásul a hajókon biciklit is lehet majd szállítani. A hajójáratra az utasok 500 forintos napijegyet válthatnak, amivel az adott napon bármikor ki- és be is tudnak szállni. A kerékpárszállítás díja bringánként 200 forint.

A vonalon június állt le a vonatközlekedés. Az esőzés egy kilométernyi szakaszon öntötte el sárral, kövekkel a vasúti pályát a dömösi átkelésnél, mintegy 70 méteren a vágány alatti töltés több helyen károsodott, az ágyazatot kimosta a hegyoldalról lezúduló víz. Az omlások során körülbelül 800 köbméternyi, 10-50 centiméteres darabokból álló kőtörmelék került a vasúti pályára. A MÁV akkor azt közölte, hogy a vonatközlekedés várhatóan július második hetében indulhat újra. Az Útinform kedden közölte, hogy megnyitották a Dunakanyarban a 12-es főút Zebegény és Nagymaros közötti szakaszát, ennek ellenére a MAHART úgy döntött, megtartja a vonatpótló hajót.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!