hvg.hu/MTI Gazdaság

Jönnek a LED-lámpák Budapestre több mint egymillárdért

A ma elfogadott előterjesztés azt jelenti, hogy megkezdhetik a közbeszerzési eljárást az új lámpák szállítására. Ennek ellenére egy tenderen már ki is hirdették az eredményt, felújítják a közvilágítást a 11-es út III. kerületi része mentén.

hvg.hu Itthon

"Ez a Tiborcz István is ott dolgozik?" – Hangfelvételen a szekszárdi világításmutyi

2012-ben még Hadházy Ákos készített hangfelvételt a szekszárdi Fidesz-frakció ülésén, eszerint Tiborcz cége kereste meg az önkormányzatot, hogy elkészíti nekik a szükséges tanulmányokat ahhoz, hogy a később kiírandó uniós pályázaton indulhassanak a közvilágítás korszerűsítésére. A pályázatot persze végül ugyanez a cég nyerte meg.

hvg.hu Gazdaság

Matolcsyék borozót nyitnak a várban

Borozót és éttermet nyit az Úri utcában megszerzett milliárdos értékű ingatlanban a jegybank Pallas Athéné alapítványa, bár kezdetben egészen más funkciót szántak a patinás volt Városházának. A szomszédos Lónyay-villában, amelyet szintén az alapítvány szerzett meg, egy másik éttermet is nyitnak Matolcsyék. Az épület díszkivilágításáért az Elios Zrt. felel majd.

hvg.hu Gazdaság

Kontármunkát végzett az Elios milliárdokért?

Úgy fest, nem sikerült tökéletesen az Elios Innovatív elhíresült lámpatelepítése Pécsen: a lakosság nagyjából folyamatosan panaszkodik, legutóbb azért, hogy a zebrán nem látni rendesen a gyalogosokat, de korábban találtak már olyan világítótestet is, amely stabilan az égbolt felé küldte a fényt. Pedig nem volt olcsó a munka, Pécsnek milliárdos hitelt is fel kellett venni ahhoz, hogy ki tudja fizetni a Tiborcz-cég munkáját.

hvg.hu Vállalkozás

Orbán haverjának cégeihez ömlik az állami pénz

Garancsi István a közbeszerzések új sztárja: tavaly a Videoton FC-tulajdonos Orbán-haver cégei szakították a legtöbbet a közbeszerzési pályázatokon. Összesen több mint 45 milliárd forint értékű megbízást szereztek a múlt évben, míg utánuk valamivel 25 milliárd forint alatti nyeréssel következnek Szíjj László érdekeltségei. Simicska Lajos cégei még mindig beférnek az első tízbe. Az Átlátszó közbeszerzési toplistája.

hvg.hu Gazdaság

Lex Tiborcz után: végleg mutyiország leszünk?

Kis túlzással teljesen szabadjára engedte a törvényhozás a vezető politikusok, állami nagykutyák családtagjainak részvételét a közbeszerzési pályázatokon a vonatkozó törvény minap nagy sietséggel, amúgy is furcsa körülmények között megszavazott módosításával. Így a pályázatok kiíróin kívül jószerivel bárki könnyen hozzáférhet nagy tömegű közpénzhez. Persze lesznek, akik még könnyebben, és a jogszabály módosítása ezek körét jelentősen szélesíti. A kormány olvasatában a módosítás persze ellenkező hatású, szerintük szigorítottak.

hvg.hu Vállalkozás

Sokat bukhat az ország az Orbán-vej volt cégének szárnyalásán

Az EU csalás elleni szervezete, az OLAF kiemelten érdeklődik az Orbán-vej, Tiborcz István közvilágítás biznisze(i) iránt, vizsgálják a legalábbis ellentmondásos közbeszerzéseket, amikor ellenfél nélkül 10 milliárdos nagyságrendben nyerte el a megbízásokat az Elios Innovatív Zrt. A processzus még komoly nehézségeket is okozhat a kormánypártnak, de a költségvetés is szorulhat, az sem kizárt, hogy vissza kell fizetni pénzeket.

hvg.hu Vállalkozás

Orbán veje nélkül is szakít az Elios

Ismét combos üzletet szakított a sajtóban egy időben nagyon forgó Elios Innovatív Zrt., ezúttal Kikunfélegyháza közvilágításának korszerűsítését nyerték el. Pedig az erős húzónévnek számító Tiborcz István már egy ideje nincs is a cégben.

1 2 3

A címlapról ajánljuk